Αναδρομικά γιατρών:Ποιοι είδαν χρήματα στους λογαριασμούς τους – Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τα αναδρομικά των γιατρών και ειδικότερα των Κέντρων Υγείας, καθώς δεν γνωρίζουν πότε θα πάρουν τα χρήματά τους.

Αρκετά νοσοκομεία κατέβαλαν ήδη στις 27 Δεκεμβρίου τα αναδρομικά σε πολλούς γιατρούς, ωστόσο υπάρχουν άλλα που φαίνεται ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στους υπολογισμούς των ποσών αλλά και των δικαιούχων, με αποτέλεσμα να μην έχουν καταβληθεί ακόμα τα χρήματα.

Σε όσες υπηρεσίες προλάβουν εντός των ημερών να ολοκληρώσουν τις καταγραφές και τις καταστάσεις των ονομάτων, οι γιατροί θα λάβουν το εφάπαξ «μπόνους» των αναδρομικών στις 13 Ιανουαρίου, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 27 Ιανουαρίου, οπότε και είναι η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή των χρημάτων με βάση τη σχετική τροπολογία.

Γι’ αυτό και ο Πάνος Παπανικολάου, γ.γ. της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) σημειώνει ότι για όσα νοσοκομεία ή άλλες Μονάδες Υγείας δεν έχουν καταβληθεί τα ποσά, θα πρέπει οι Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών, μέλη της ΟΕΝΓΕ, να ασκήσουν πιέσεις. Τα ποσά που δόθηκαν πάντως στους γιατρούς αγγίζουν τις εκτιμήσεις που είχε κάνει η ΟΕΝΓΕ.

– Όσοι είχαν βαθμό διευθυντή με χρονοεπίδομα 60%, το καθαρό ποσό που είδαν στους λογαριασμούς τους είναι περίπου 14.000 ευρώ.

–  Επιμελητές Α’ περίπου 7.000 ευρώ

Επιμελητές Β΄ή επικουρικοί γιατροί περίπου 5.000 ευρώ

Ειδικευόμενοι περίπου 1.400 ευρώ

Πηγή: Έθνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here