Απίστευτη ταλαιπωρία στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης – Βλάβη στο πλοίο της γραμμής

Έγκριση έλαβε η εταιρεία ΣΑΟΣ για να δρομολογήσει το ΖΕΦΥΡΟΣ μετά τη βλάβη του ΣΑΟΣ ΙΙ μόνο που τελικά… παρουσίασε πρόβλημα και το ΖΕΦΥΡΟΣ με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία του κόσμου!

Το προγραμματισμένο για σήμερα (30/12/2018) στις 12 το μεσημέρι δρομολόγιο που θα έκανε το ΖΕΦΥΡΟΣ δεν έγινε ποτέ. Οι επιβάτες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι, μπήκαν στο σκάφος αλλά δεν έφυγαν ποτέ…

Αρκετοί Σαμοθρακίτες που είχαν έρθει τις προηγούμενες ημέρες, ουσιαστικά έχουν αποκλειστεί στην Αλεξανδρούπολη τέτοιες μέρες… Άνθρωποι που επιχείρησαν να ταξιδέψουν σήμερα περιέγραψαν την απίστευτη ταλαιπωρία που πέρασαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. «Περιμέναμε με τις ώρες για να φύγουμε, κάτι που δεν έγινε» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή έντονα προβλήματα παρατηρούνται στην αγορά της Σαμοθράκης καθώς πολλά καταστήματα μετά τα Χριστούγεννα είχαν κάνει παραγγελίες προϊόντων τα οποία λόγω έλλειψης συγκοινωνίας…δεν έφτασαν ποτέ.

Βρέθηκε λύση

Προσωρινή λύση για την μεταφορά των επιβατών από και προς την Σαμοθράκη, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από την Παρασκευή λόγω της βλάβης του ΣΑΟΣ ΙΙ αλλά και του ταχύπλοου ΖΕΦΥΡΟΣ, δόθηκε από το υπουργελιο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την “επιστράτευση” του σκάφους του Λιμενικού Σώματος “Γαύδος”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Σαμοθράκης αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς που είχε από χθες στείλει σχετική επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, απόψε το βράδυ περίπου στις 21.00, το συγκεκριμένο περιπολικό σκάφος, που έγινε ευρύτερα γνωστό όταν τον διεμβόλισαν οι Τούρκοι στα Ίμια στις 12 Φεβρουαρίου 2018, θα παραλάβει από το νησί τους εγκλωβισμένους επιβάτες και θα τους μεταφέρει προς Αλεξανδρούπολη.

Από εκεί και περίπου στις 22.30, θα μεταφέρει τους εγκλωβισμένους από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στην Σαμοθράκη. Οι συγκεκριμένες ώρες πάντως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι ενδεικτικές και όσοι ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα από πολύ νωρίτερα.

Το περιπολικό σκάφος Λιμενικού Σώματος 090 «Γαύδος», το οποίο ανήκει στο στόλο των περιπολικών σκαφών ανοικτής θαλάσσης που διαθέτει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.), θεωρείται ένα από τα πλέον σύγχρονα σκάφη ακτοφυλακής παγκοσμίως.

alexpoli.gr/evros-news.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here