Οι τελευταίες φορολογικές υποχρεώσεις πριν την εκπνοή του 2018

Τρεις σημαντικές φορολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να εκπληρώσουν οι φορολογούμενοι έως αύριο 31/12/2018. 

Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξοφλήσουν φόρους, τέλη και δόσεις. 

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει έως αύριο 31/12/2018 να πληρώσουν:

  • Την προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ: Το συνολικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, ανέρχεται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ. Σε όποιον δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα τη δόση του θα βεβαιωθεί μηνιαία προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής ύψους 0,73% ακόμη και αν καθυστερήσει να πληρώσει για μία ημέρα.
  • Τα τέλη οχημάτων για το 2019: Το συνολικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι κάτοχοι ΙΧ ανέρχεται σε περίπου 1,3 δις ευρώ. Σε όποιον δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα βεβαιωθεί το διπλάσιο των τελών που αναλογεί στο όχημά του. Το ενδεχόμενο ολιγοήμερης παράτασης είναι ανοικτό
  • Τις δόσεις ρυθμίσεων: με τις οποίες έχουν ρυθμιστεί για τμηματική εξόφληση παλαιότερες φορολογικές οφειλές. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι δόσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων ή την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Με την μη πληρωμή δόσης της πάγιας ρύθμισης επιβάλλεται προσαύξηση 15% στο ποσό της δόσης ενώ με τη μη καταβολή δυο δόσεων της ρύθμισης των 100 δόσεων επέρχεται απώλεια της ρύθμισης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εμπρόθεσμη πληρωμή  των φορολογικών οφειλών, εκτός από τις προσαυξήσεις, μπορεί να επιφέρει ακόμη μία δυσάρεστη  στους φορολογούμενους και αυτό γιατί προκειμένου να διατηρούν τη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει είτε να εξοφλούν εγκαίρως είτε να ρυθμίζουν με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων τις νέες φορολογικές υποχρεώσεις.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here