Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Ζάεφ για μία «παγκόσμια Μακεδονία»

Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ αποχαιρετά το έτος που φεύγει και κάνει λόγο για μία «παγκόσμια και δίκαιη “Μακεδονία”».

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Ζάεφ αναφέρει πως «φτάνουμε στο τέλος μίας εξαιρετικά σημαντικής χρονιάς για τη χώρα μας», μίας «χρονιάς ενσωμάτωσης», όπως χαρακτηριστικά λέει.

«Είθε τα όνειρα και οι στόχοι μας για μία ειρηνική και σταθερή χώρα – μία σύμμαχο του ΝΑΤΟ και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία παγκόσμια “Μακεδονία”, με μία οικονομία που λειτουργεί προς όφελος όλων – να γίνουν πραγματικότητα», υπογραμμίζει ολοκληρώνοντας,  σύμφωνα με το MIA.

 

 

Να υπενθυμίσουμε πως στο δικό της μήνυμα η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων τόνισε πως «η “Μακεδονία” έχει ήδη κλείσει μία θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ».

Συγκεκριμένα, Ραντμίλα Σεκέρινσκα, είπε πως «θα γραφτεί στην ιστορία ότι τη φετινή χρονιά βάλαμε ένα τέλος στην απομόνωση της χώρας μας και ανοίξαμε το δρόμο για να γίνουμε ένα ίσο κράτος-μέλος στην ισχυρότερη αμυντική και πολιτική συμμαχία. Η πρόσκληση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι στα χέρια μας, οι ενταξιακές συνομιλίες ήταν επιτυχείς. Μία θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ είναι ήδη κλεισμένη», σημείωσε.

 «Το 2018 επικεντρωθήκαμε στον στόχο μας – η Μακεδονία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Γνωρίζουμε πως το 2019 πρέπει να επικεντρωθούμε στις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας μας. Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας. Θα δουλέψουμε σκληρά και θα φέρουμε αποτελέσματα», είπε ακόμη, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

 


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here