Credit Suisse: Αρχισαν τα όργανα – Απειλούν με προσφυγές οι μέτοχοι


Μπορεί ο «γάμος» της UBS με την Credit Suisse να θεωρείται ένα από σημαντικότερα deals των τελευταίων ετών, ωστόσο λίγο πριν στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας, έχουν ξεκινήσει τα παρατράγουδα

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg, Ελβετοί επενδυτές αντιδρούν στην εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS και προειδοποιούν πως θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά απέναντι στα έκτακτα μέτρα που έλαβε η ελβετική κυβέρνηση. Σημειώνεται πως οι αρχές αποφάσισαν να αλλάξουν του νόμους που αφορούν στην εταιρική διακυβέρνηση, έτσι ώστε οι μέτοχοι να μην έχουν δικαίωμα ψήφου για τη συναλλαγή, προκειμένου να ολοκληρωθεί γρήγορα η συμφωνία.

Το Ethos Foundation, που εκπροσωπεί τα συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλους θεσμικούς επενδυτές που κατέχουν έως και 5% στις UBS και Credit Suisse, ανέφερε ότι η εξαγορά είναι «τεράστια σπατάλη για τους μετόχους και την ελβετική οικονομία συνολικά».

«Όλες οι επιλογές θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των νομικών, για να καθοριστούν οι ευθύνες αυτής της καταστροφής», τόνισε το Ethos σε δήλωση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ