Feng Shui: 5 πράγματα που μπορεί να καταστρέφουν τον ύπνο σας


Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ και νιώθετε ότι δεν κλείνετε αρκετά τα μάτια σας, αναρωτηθείτε: «Είναι το κρεβάτι μου ο καλύτερός μου φίλος;» Επειδή οι πιθανότητες είναι ότι η αιτία και το αποτέλεσμα θα μπορούσαν να διαταράξουν την άνεσή σας και το Feng Shui, προκαλώντας αυτούς τους πόνους τις κουραστικές ασθένειες. Εδώ, οι ειδικοί ρίχνουν φως στο τι θα μπορούσε να σας κρατά από την ευδαιμονία πριν τον ύπνο…

Είναι το κρεβάτι σας παγίδα σκόνης;

«Η ώρα του ύπνου έρχεται με φτέρνισμα και συριγμό; Το άσθμα και οι αλλεργίες μπορούν να προκληθούν τη νύχτα από τη συσσώρευση σκόνης και ακάρεων σκόνης στο στρώμα και το κρεβάτι σας», προειδοποιεί η Mary Love, επικεφαλής προϊόντων και καινοτομίας στη Simba. Ένας πλήρης ανοιξιάτικος καθαρισμός μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση, λέει ο Love, μαζί με ένα προστατευτικό στρώματος για να μειώσει τον αριθμό των πιθανών αλλεργιογόνων.

Επιπλέον, η Victoria Cedeno, εξειδικευμένη στην επωνυμία Zinus, λέει ότι μπορείτε να βελτιώσετε περαιτέρω την ποιότητα του αέρα του υπνοδωματίου σας επιλέγοντας υποαλλεργικά κλινοσκεπάσματα. «Διατηρήστε το κρεβάτι σας και το υπόλοιπο δωμάτιο όσο το δυνατόν απαλλαγμένο από σκόνη, σκουπίζοντας με ηλεκτρική σκούπα τακτικά», συμβουλεύει ο Cedeno. «Επιπλέον, η διατήρηση φυτών εσωτερικού χώρου γύρω από την κρεβατοκάμαρα βοηθά επίσης στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, καθώς μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικοί καθαριστές αέρα. Το να ανοίγετε ένα παράθυρο περιστασιακά είναι επίσης χρήσιμο, επιτρέποντας στον καθαρό αέρα να ρέει στο δωμάτιό σας», προτείνει ο Cedeno.

Πονάει η πλάτη σας; Θα μπορούσε να φταίει το στρώμα σας

Οι φθαρμένες, χαλαρές ή ανομοιόμορφες επιφάνειες ύπνου σημαίνουν ότι το σωματικό βάρος κατανέμεται λιγότερο ομοιόμορφα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πόνους στην πλάτη και δυσκαμψία. Πράγματι, ο Cedeno λέει ότι η επένδυση σε ένα καλό στρώμα θα υποστηρίξει τον ύπνο καλής ποιότητας, κάθε βράδυ. «Ένα στρώμα αφρού μνήμης είναι μια από τις καλύτερες επενδύσεις για όποιον παλεύει με κακό ύπνο. Το υλικό διαμορφώνεται στο σχήμα του σώματός σας, παρέχοντας εξαιρετική ανακούφιση από την πίεση για την πλάτη και τις αρθρώσεις. Αυτό βοηθά το σώμα σας να επιτύχει τον βαθύτερο και πιο αποκαταστατικό ύπνο, παρέχοντάς σας περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και καλύτερη γενική υγεία».

Πολύ ζεστό για άνεση;

«Βρέθηκες να ξυπνάς με τον ιδρώτα; Οι νυχτερινές εφιδρώσεις μπορεί να προκληθούν από ένα υπερθερμασμένο υπνοδωμάτιο, ένα ποτό βράδυ, ένα μεγάλο γεύμα, ιογενείς ασθένειες ή ορμονικές αλλαγές, όπως η εμμηνόπαυση», λέει η Love. Και συνεχίζει: «Είναι καλή ιδέα να έχετε ένα παράθυρο ανοιχτό για αερισμό και να επιλέξετε ένα στρώμα με ρύθμιση θερμοκρασίας. Προσέξτε για στρώματα κατασκευασμένα με υλικά που αναπνέουν και συγκεκριμένες τεχνολογίες που έχουν σχεδιαστεί για να σας κρατούν πιο δροσερούς καθώς κοιμάστε».

Το μαξιλάρι σας υποστηρίζει τη θέση ύπνου σας;

Ξαπλώνετε στο πλάι, στην πλάτη ή στην κοιλιά; Όπως επισημαίνει η Love, το μαξιλάρι σας μπορεί να κάνει τη διαφορά στο λαιμό και τη συνολική σας άνεση. Όταν επιλέγετε ένα μαξιλάρι, η Cedeno λέει ότι είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε το κατάλληλο για εσάς. «Διαλέξτε ένα μαξιλάρι που προσφέρει αρκετή στήριξη για να στηρίζεται στο λαιμό σας και διατηρεί το κεφάλι και τη σπονδυλική σας στήλη ευθυγραμμισμένα κατά τη διάρκεια του ύπνου». Λέει ότι τα μαξιλάρια αφρού μνήμης θα μπορούσαν να είναι η λύση, καθώς διαμορφώνουν το σχήμα του σώματός σας και παρέχουν τη μεγαλύτερη υποστήριξη.

Είναι το κρεβάτι σας στη σωστή θέση;

Η διάταξη του δωματίου λειτουργεί για εσάς; “Όταν υπάρχει η επιλογή να μετακινήσετε τα πράγματα, μπορεί να βρείτε ότι κοιμάστε καλύτερα με το κρεβάτι σας σε διαφορετική θέση”, λέει η Love. «Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το να στρέφεις το κρεβάτι προς μια ανοιχτή πόρτα πρέπει να αποφεύγεται, ενώ το να δείχνεις προς το νότο είναι η βέλτιστη ευθυγράμμιση για θετική ενέργεια».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ