Καρκίνοι: Όγκοι σχετιζόμενοι με τον ιό Epstein-Barr και επαναπροσδιορισμός φαρμάκων


Καρκίνοι: Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο OMICS: Περιοδικό Ολοκληρωμένης Βιολογίας (A Journal of Integrative Biology) εντόπισε διαφορετικά εκφραζόμενα microRNAs (miRNAs) του ξενιστή και του ιού σε έξι όγκους που σχετίζονται με τον ιό Epstein-Barr (EBV). Η μελέτη αναφέρει αρκετούς υποψήφιους φαρμακευτικούς παράγοντες για επαναπροσδιορισμό και στόχευση της λανθάνουσας λοίμωξης από τον ιό Epstein – Barr (EBV): Glyburide, Levodopa, Nateglinide και Stiripentol, μεταξύ άλλων.

Οι συγγραφείς, Anamika Thakur και Manoj Kumar, Ph.D., από το Ινστιτούτο Μικροβιακής Τεχνολογίας, Συμβούλιο Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας (CSIR), Chandigarh, Ινδία, σημειώνουν: “Αυτή είναι η πρώτη ολοκληρωμένη ανάλυση, εξ όσων γνωρίζουμε, όσον αφορά τους πιθανούς θεραπευτικούς στόχους και τους υποψήφιους επαναπροσδιορισμούς φαρμάκων κατά των όγκων που σχετίζονται με τον ιό Epstein – Barr (EBV)”. Ο ιός Epstein – Barr (EBV) σχετίζεται με διάφορους τύπους κακοηθειών, όπως, το γαστρικό καρκίνωμα, το λέμφωμα Burkitt, το ρινοφαρυγγικό καρκίνωμα και το λέμφωμα Hodgkin.

“Ο ιός Epstein-Barr αποτελεί σημαντικό βάρος για την υγεία του πλανήτη, ιδίως στην ογκολογική κλινική. Η μελέτη συμβάλλει στην καινοτομία των αντιικών φαρμάκων για τη θεραπεία της λοίμωξης από τον ιό Epstein – Barr (EBV) και την πρόληψη των όγκων που σχετίζονται με τον ιό Epstein – Barr (EBV)”, λέει ο Vural Özdemir, MD, Ph.D., DABCP, αρχισυντάκτης του OMICS. Περισσότερες πληροφορίες: Anamika Thakur et al, Ενσωμάτωση ανθρώπινων και ιικών miRNAs σε όγκους που σχετίζονται με τον ιό Epstein-Barr και επιπτώσεις στον επαναπροσδιορισμό φαρμάκων, OMICS: A Περιοδικό Ολοκληρωμένης Βιολογίας (2023). DOI: 10.1089/omi.2023.0005.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ