Καρύδα: Οι καρύδες είναι το απόλυτο εξωτικό φρούτο


Οι καρύδες είναι εξωτικά γλυκά φρούτα. Τα δέντρα καρύδας καλλιεργούνται ευρέως σε τροπικές περιοχές. Είναι σαν ελιξίριο στην καθημερινότητά μας. Κάθε μέρος της καρύδας μπορεί να ικανοποιήσει τις καθημερινές μας ανάγκες. Λάδι καρύδας, νερό καρύδας, γάλα, σάρκα καρύδας, ξύλο για καύσιμο, φλοιός για καθαριστικό και σχοινιά είναι μερικά από τα πολλά πράγματα που παίρνουμε από ένα δέντρο καρύδας. Επίσης, η καρύδα είναι γεμάτη καλλυντικές και φαρμακευτικές ιδιότητες.

Κάθε μέρος του φρούτου είναι βρώσιμο όπως:

  • Ακατέργαστη λευκή σάρκα: Μπορούμε να φάμε το γλυκό νόστιμο λευκό μέρος ως ωμή ή αποξηραμένη. Η ακατέργαστη σάρκα αποτελεί μέρος πολλών ινδικών πιάτων όπως το τσάτνεϊ, τα κάρυ, τα μαγειρευτά ψάρια και τα πιάτα με ρύζι.
  • Η ξυρισμένη ή τριμμένη αποξηραμένη σάρκα καρύδας χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα, όπως μπισκότα, muffins, πουτίγκες και ladoos, όχι μόνο ενισχύοντας τη γεύση αλλά και χαρίζοντας οφέλη για την υγεία μας. Η αλεσμένη αποξηραμένη σάρκα καρύδας (αλεύρι καρύδας) μπορεί να υποκαταστήσει το αλεύρι σίτου στο ψήσιμο. Το αλεύρι καρύδας είναι μια επιλογή χωρίς γλουτένη και χωρίς υδατάνθρακες στη δίαιτα. Το γάλα και η κρέμα καρύδας, που παρασκευάζονται με το πάτημα της τριμμένης ωμής σάρκας, είναι το κύριο συστατικό πολλών πιάτων.
  • Νερό καρύδας: Το τρυφερό νερό καρύδας είναι μια στιγμιαία πηγή ενέργειας. Μπορεί να σας δροσίσει αμέσως το ποτό σας σε μια απίστευτα ζεστή μέρα.

Τα οφέλη της καρύδας στην υγεία

Η καρύδα είναι μια μαγική τροφή. Μερικά από τα οφέλη είναι:

  • Η καρύδα είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες, επομένως είναι το καλύτερο υποκατάστατο για σνακ πλούσια σε υδατάνθρακες.
  • Περιέχει μέταλλα και θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, νάτριο, μαγγάνιο, βιταμίνη Β, χαλκό και σίδηρο. Το μαγγάνιο είναι ευεργετικό για την υγεία των οστών μας.
  • Ο χαλκός και ο σίδηρος βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
  • Η σάρκα της καρύδας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος (τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας) που παρέχουν στιγμιαία ενέργεια και προάγει την απώλεια λίπους σε παχύσαρκα άτομα.
  • Τόσο η σάρκα όσο και το λάδι καρύδας έχουν υψηλά επίπεδα καλής (HDL) χοληστερόλης που είναι ευεργετική για την καρδιά μας.

  • Η καρύδα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλή σε υδατάνθρακες, επομένως βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μας.
  • Το κρέας καρύδας και το νερό περιέχουν πολυάριθμα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τους παράγοντες που προκαλούν κυτταρική βλάβη. Το αντιοξειδωτικό μειώνει επίσης τον κίνδυνο πολλών ασθενειών όπως ο καρκίνος.

Η καρύδα έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Προσθέστε, λοιπόν, αυτό το νόστιμο φρούτο στην καθημερινότητά σας και απολαύστε όλα τα οφέλη του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ