Γλυκά Νερά: «Τιμή μου να σκοτώσω το Μπάμπη, αν ίσχυε η θανατική ποινή» λέει ο πατέρας της Καρολάιν


Ο πατέρας της Καρολάιν Κράουτς λέει ότι «θα ήταν τιμή του» να εκτελέσει τον δολοφόνο της εάν η θανατική ποινή εξακολουθούσε να υπάρχει στην Ελλάδα. Αποκλειστικές δηλώσεις του στη βρετανική Daily Mail

Η Kαρολάιν Κράουτς, 19 ετών, δολοφονήθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο σπίτι τους στην Αθήνα, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Ο πατέρας του θύματος ξέσπασε για μία ακόμη φορά ενάντια στον δολοφόνο της κόρης του και είπε ότι θα ήταν «τιμή του να τον εκτελέσει» εάν η θανατική ποινή εξακολουθούσε να υπάρχει στην Ελλάδα.

Ο πληγωμένος Ντέιβιντ Κράουτς, 79 ετών, μίλησε πριν από την έφεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που λυπήθηκε τον εαυτό του ενάντια στην 27ετή ποινή του για τη δολοφονία της συζύγου του στο σπίτι τους τον Μάιο του 2021. Θα υποστηρίξει ότι τη σκότωσε επειδή «ανησυχούσε ότι θα έκανε κακό» στην εννιάμηνη μηνών κόρη τους Λυδία για να ζητήσει μείωση της ποινής φυλάκισής του λόγω ελαφρυντικών.

Ο Αναγνωστόπουλος καταδικάστηκε πέρυσι αφού στραγγάλισε την Καρολάιν στο σπίτι τους σε ένα πολυτελές προάστιο της Αθήνας. Στη συνέχεια είπε ψέματα στην αστυνομία λέγοντας ότι τη σκότωσαν «διαρρήκτες» προτού βγουν στην επιφάνεια τα ψέματά του. Σύμφωνα με τη νομική ομάδα του Αναγνωστόπουλου, η ξεδιάντροπη έφεσή του θα υποστηρίξει ότι δεν σκόπευε να δολοφονήσει την Καρολάιν και αντέδρασε κατά τη διάρκεια ενός καυγά επειδή φοβόταν ότι θα έκανε κακό στην κόρη τους.

Με επικεφαλής τον νέο δικηγόρο Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη – τον οποίο ο Αναγνωστόπουλος απέλυσε πέρυσι αλλά τον επαναπροσέλαβε – θα υποστηρίξουν ότι του αξίζει μια πιο ήπια ποινή. Εννοείται ότι θα πουν ότι υπήρξε «πρότυπο κρατούμενου και βοηθάει τους άλλους κρατούμενους» ενώ εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αλλά σε μια εξαγριωμένη επίθεση, ο κ. Κράουτς τον περιέγραψε ως «αδύναμο μπάσταρδο» και είπε: «Εάν η θανατική ποινή εξακολουθούσε να είναι διαθέσιμη εδώ (στην Ελλάδα), θα θεωρούσα τιμή να μου επιτραπεί να τραβήξω τη λαβή για να τον στείλω στη λήθη. Τον μισώ περισσότερο από ό,τι έχω μισήσει ποτέ στη ζωή μου. Μακάρι να σαπίσει στην κόλαση ».

Μιλώντας ενόψει της προσφυγής, ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε στη MailOnline: «Δεν περνάει μέρα που ο πελάτης μου να μη μετανιώσει για αυτό που συνέβη, αλλά αυτό που θέλει και εμείς για αυτόν είναι η δικαιοσύνη. Δεν αρνείται αυτό που έγινε αλλά ζητάμε μείωση της ποινής. Κάθε μέρα που είναι στη φυλακή σκέφτεται τι συνέβη και πόσο μισεί τον εαυτό του, οι μόνες του σκέψεις είναι για την κόρη του.

Το μόνο που θέλει είναι μια δίκαιη δίκη και να ληφθούν υπόψη τα ελαφρυντικά του τι συνέβη τη στιγμή του θανάτου της Καρολάιν. Δεν είναι ναρκισσιστής και αποδέχεται τις αποφάσεις του δικαστηρίου, από την καταδίκη του ήταν υπόδειγμα κρατουμένου στη φυλακή, βοηθά άλλους κρατούμενους και είχε πολύ καλή συμπεριφορά και θα τα εξηγήσουμε όλα αυτά στο δικαστήριο».

Απάντησε επίσης στις προτάσεις του πατέρα της Καρολάιν ότι ο Αναγνωστόπουλος, ένας πιλότος ελικοπτέρου την είχε σκοτώσει επειδή είχε ανακαλύψει ότι μετέφερε ναρκωτικά. Ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε: «Κανένα στοιχείο για αυτόν τον ισχυρισμό δεν προέκυψε κατά τη διάρκεια της δίκης και δεν βρέθηκαν στοιχεία στην έρευνα και δεν έχει ασκηθεί ποτέ δίωξη για παρόμοια εγκλήματα. Έχει μια αψεγάδιαστη 11ετή καριέρα ως πιλότος ελικοπτέρου. Σεβόμαστε τη θλίψη του πατέρα της Καρολάιν, αλλά αρνούμαστε κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς».

Έλεγχε τα οικονομικά της Καρολάιν και κάθε της κίνηση

Όμως ο Κράουτς δίνει μια πολύ διαφορετική εικόνα του συζύγου της εκλιπούσας κόρης του, λέγοντας ότι μετά τον θάνατό της, αυτός και η σύζυγός του Σουζάνα έμαθαν ότι ο Αναγνωστόπουλος έλεγχε τα οικονομικά και τις κινήσεις της. «Για να σας δώσω κάποια ιδέα για το πώς είναι ο δολοφόνος της κόρης μου, επιτρέψτε μου να σας πω τι μάθαμε η Σουζάνα και εγώ για τον τρόπο που συμπεριφερόταν στην Καρολάιν», είπε.

Όταν έφυγε για πρώτη φορά από το σπίτι για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η μητέρα της και ο ίδιος της έδιναν ένα μηνιαίο επίδομα 750 ευρώ για φαγητό, ενοίκιο κ.λπ. Μέσα σε ένα χρόνο είχε παντρευτεί και είχε σταματήσει να παρακολουθεί μαθήματα και ζούσε με τον άντρα της.

«Καθώς είχα λίγες άλλες δεσμεύσεις, συνέχισα να της δίνω μηνιαίο επίδομα 750 ευρώ και η Σουζάνα μείωσε τη συνεισφορά της από 750 ευρώ σε 250 ευρώ το μήνα. Το κάναμε αυτό γιατί πιστεύαμε ότι θα ήταν ωραίο αν η Καρολάιν μπορούσε να έχει μια ορισμένη ανεξαρτησία από τον σύζυγό της και να μην χρειάζεται να του ζητάει χρήματα για να αγοράσει ρούχα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Μάθαμε μετά τον θάνατό της οτι τα χρήματα που βάζαμε η Σουζάνα και εγώ στον τραπεζικό λογαριασμό της Καρολάιν κάθε μήνα τα ιδιοποιούνταν ο σύζυγός της και ότι κάθε φορά που χρειαζόταν χρήματα για να αγοράσει έναν καφέ ή να αγοράσει φαγητό για τα κατοικίδιά της θα έπρεπε να ζητήσει από τον σύζυγό της», είπε ο πατέρας της.

«Όλα τα ψώνια ελέγχονταν από αυτόν, ψώνιζαν πάντα μαζί και δεν της επέτρεπε ποτέ να ψωνίζει μόνη της. Περιστασιακά της επέτρεπε να συναντάει έναν φίλο για καφέ, αλλά εκείνος εξασφάλισε ότι θα έφθανε στο ραντεβού με ένα ταξί που οδηγούσε φίλος του και πλήρωνε προκαταβολικά ο ίδιος. Όταν ήρθε η ώρα να γυρίσει σπίτι, της ζητούσε να του τηλεφωνήσει για να πάει να την πάρει», είπε ο Κράουτς.

«Είναι μυστήριο για μένα πώς ανεχόταν αυτή τη ρύθμιση. Η Καρολάιν ήταν πάντα ένα κορίτσι με ισχυρή θέληση με σταθερές ιδέες και δεν θα επέτρεπε ποτέ στον εαυτό της να δεχτεί bullying. Ο παραπλανητικός Αναγνωστόπουλος στραγγάλισε βάναυσα την Καρολάιν και στη συνέχεια κάλυψε τον θάνατό της για έξι εβδομάδες – επιμένοντας ότι είχε δολοφονηθεί από διαρρήκτες που είχαν στραγγαλίσει ακόμη και τη σκυλίτσα τους τη Ρόξυ.

Αλλά η επίμονη δουλειά των ντετέκτιβ αποκάλυψαν τα ψέματά του αφού αποκαλύφθηκε ότι οι λεπτομέρειες στο smartwatch της Caroline δεν ταίριαζαν με όσα είπε ο δόλιος σύζυγός της στην ελληνική αστυνομία. Συνελήφθη αφού πέταξε στο νησί της Αλόννησου για την κηδεία της συζύγου του.

Ο κος Κράουτς πρόσθεσε: «Μετά τον θάνατο της κόρης μου, η Σουζάνα και ο σύζυγός της Καρολάιν συνόδευσαν το σώμα της πίσω στην Αλόννησο για την κηδεία και δεν είχα ξαναδεί άνθρωπο τόσο συντετριμμένο από τη θλίψη. Αν και ήμουν εντελώς συντετριμμένος από τον θάνατο της κόρης μου, συνειδητοποίησα ότι η θλίψη του ήταν ακόμη μεγαλύτερη από τη δική μου, κάτι που δεν πίστευα ότι ήταν δυνατό.

«Κρατιόμασταν χέρι χέρι μέχρι το σπίτι μου, δάκρυα κυλούσαν στα πρόσωπά μας, ήμασταν εντελώς απαρηγόρητοι. Μετά την κηδεία επέστρεψε στην Αθήνα με τους γονείς του και τη Λυδία ». Αλλά ο γεννημένος στο Λίβερπουλ κος Κράουτς, ένας συνταξιούχος μηχανικός, άρχισε σύντομα να έχει υποψίες για τον γαμπρό του.

Είπε στην MailOnline: «Στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της κηδείας και του μνημόσυνου της Καρολάιν, περιστασιακά ‘έκανα ανήσυχες σκέψεις. Μου έκανε εντύπωση ότι υπήρχε κάτι περίεργο στην όλη υπόθεση, απλά μικρά πράγματα που δεν είχαν νόημα. Γιατί οι ληστές θα σκότωναν την κόρη μου πριν φύγουν αφού είχαν πάρει όλα τα τιμαλφή και τα χρήματα στο σπίτι.

«Πώς γνώριζαν για το εσωτερικό σύστημα CCTV και πώς ήταν αρκετά ενεργοποιημένα ώστε να σκεφτούν την αφαίρεση της κάρτας μνήμης από το σύστημα. Στη συνέχεια είδα τον σύζυγο της Καρολάιν το πρωί της τελετής μνήμης. Ήταν ακόμα σε κατάθλιψη, μια εικόνα δυστυχίας, αλλά με αγκάλιασε και ξανά τα δάκρυα άρχισαν να κυλούν στο πρόσωπό του, η φωνή του πνιγόταν από συγκίνηση.

«Μου είπε ότι μου είχε φέρει ένα δώρο και ξετύλιξε μια τεράστια φωτογραφία του ίδιου και της Καρολάιν με κορνίζα που τραβήχτηκε στο γάμο τους στην Πορτογαλία. Με συγκίνησε πολύ αυτό το ευγενικό δώρο που ήξερε ότι ήταν η αγαπημένη μου φωτογραφία. Τότε παρατήρησα ότι φορούσε το ακριβό ρολόι Rolex για το οποίο ήταν τόσο περήφανος.

Στη συνέχεια πούλησε αυτό το ρολόι σε έναν αντιπρόσωπο για περίπου 7.500 ευρώ. Τότε ήξερα ότι είτε η ληστεία είχε διαπραχθεί από εντελώς ανίκανους είτε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην ιστορία του. Η εικόνα έγινε πολύ πιο ξεκάθαρη μια ώρα αργότερα, όταν δύο μεγαλόσωμοι αστυνομικοί τον οδήγησαν μακριά από το νεκροταφείο προς ένα ελικόπτερο που περίμενε, φαινομενικά για να ταυτοποιήσουν έναν ύποπτο που είχε συλληφθεί στην Αθήνα.

Δεν χρειαζόταν κανείς να είναι ειδικός στη γλώσσα του σώματος για να συνειδητοποιήσει ότι οι αστυνομικοί που τον οδηγούσαν δεν τον πήγαιναν ήρεμα στο VIP μεταφορικό του, αλλά έπαιρναν τον άντρα που υποπτεύονταν ότι δολοφόνησε τη γυναίκα του».

Νωρίτερα φέτος, αποκαλύφθηκε ότι η Λυδία είχε μετακομίσει στις Φιλιππίνες -από όπου κατάγεται η σύζυγος του κ. Κράουτς- και είπε στο MailOnline ότι τώρα ζούσε με την ετεροθαλή αδερφή της Καρολάιν, Ντόνα. «Η Λυδία είναι ευτυχώς εγκαταστημένη εκεί. Όλα τα ξαδέρφια της, όπως όλες οι Φιλιππινέζες, έχουν ίσια μαύρα μαλλιά – έτσι ξεχωρίζει από τις άλλες και τραβάει πολλή προσοχή – κάτι που της αρέσει».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ