Το πιο όμορφο δώρο: Παιδιά αντιδρούν όταν τους χαρίζουν γατάκια και κουτάβια (vid)


Το πιο όμορφο δώρο: Συχνά, τα παιδιά που παίρνουν τέτοια δώρα είναι πολύ μικρά για να αναγνωρίζουν τι σημαίνει πραγματικά η φροντίδα ενός κατοικίδιου

Δεν αποκλείεται να φωνάξουν πολύ την πρώτη φορά που το κουτάβι θα τους δαγκώσει στο χέρι, ενώ οι δύο τους παίζουν και ενδέχεται οι γονείς να το βάλουν άρον άρον στο αυτοκίνητο και να το αφήσουν στο τοπικό καταφύγιο ζώων μαζί με άλλα τρία έως πέντε εκατομμύρια σκυλάκια και γατούλες που επιστρέφονται στα καταφύγια κάθε χρόνο παγκοσμίως.

Αν όμως οι γονείς γνωρίζουν την κατάσταση και αποφασίσουν να δωρίσουν ένα κατοικίδιο ύστερα από ώριμη σκέψη, τότε όλα θα πάνε καλά. Με λίγη προνοητικότητα και μια ειλικρινή δέσμευση, ένα κατοικίδιο μπορεί να είναι ένα θαυμάσιο δώρο για να προσφέρετε στην οικογένειά σας.

Αυτό είναι το πιο χαρούμενο βίντεο που είδα σήμερα:

Αν σκέφτεστε να κάνετε τέτοια έκπληξη, διαβάστε πρώτα τι λέει το i-pet
Είστε έτοιμοι για ένα κατοικίδιο;

Πριν αποφασίσετε να εκπλήξετε την οικογένειά σας με ένα νέο κατοικίδιο για τις διακοπές, πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα, για να καθορίσετε εάν η οικογένειά σας είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη της φροντίδας για το νέο σας κατοικίδιο:

Πόσο χρονών είναι τα παιδιά σας;

Διαφορετικά κατοικίδια είναι κατάλληλα για διαφορετικές ηλικίες. Για παράδειγμα, ένα παιδάκι 4-ετών, το οποίο παρακαλάει για μια γάτα δεν είναι ικανό να αναλάβει την ευθύνη. Επειδή ένα παιδί ικετεύει για μια γάτα ή ένα σκυλάκι δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμο να αποκτήσει ένα. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο απόκτησης ενός ινδικού χοιριδίου, το οποίο είναι εύκολο στην φροντίδα, του αρέσει να το παίρνουν αγκαλιά και να ασχολούνται μαζί του και δαγκώνει πολύ σπάνια.

Θέλουν τα παιδιά σας πραγματικά ένα κατοικίδιο ζώο;

Στα παιδιά αρέσουν τα ζώα, αλλά δεν θέλουν όλα στην πραγματικότητα να έχουν ένα μέσα στο σπίτι. Το γεγονός ότι το μικρό σας απολαμβάνει το παιχνίδι με το κανίς της γιαγιάς δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμο ή ακόμα και ότι θέλει να πάρει την πλήρη απασχόληση της φροντίδας ενός κατοικιδίου για τον εαυτό του.

Έχετε σκεφτεί το κόστος;

Πρέπει να υπολογίζετε ότι μια γάτα έχει έξοδα περίπου 350 € έως 400 € το χρόνο και ένα μικρό ή μεσαίου μεγέθους σκυλί περίπου 400 € έως 500 € το χρόνο, με τα μεγαλύτερα σκυλιά να κοστίζουν ακόμα περισσότερο.

Έχετε σκεφτεί την δέσμευση;

Τα κατοικίδια δεν είναι κάτι που μπορείτε να πάρετε στο σπίτι, να δοκιμάσετε και να επιστρέψετε αν δεν σας ταιριάζουν. Είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε τη δέσμευση να φροντίζετε το ζώο για το υπόλοιπο της ζωής του; Εάν το παιδί σας είναι έφηβος, να θυμάστε ότι το ζώο θα είναι μαζί σας ακόμα και όταν ο γιος ή η κόρη σας αποχωρήσουν για τις σχολές τους ή ακόμα και για να ξεκινήσουν δική τους οικογένεια. Μια γάτα μπορεί να ζήσει για τουλάχιστον 15 χρόνια και αν περνάει καλά μπορεί να φτάσει περισσότερο. Η οικογένεια πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για μια δέσμευση ζωής με επισκέψεις σε κτηνιάτρους, με προμήθειες που απαιτούνται για τη φροντίδα του, με το χρόνο και την αγάπη που πρέπει να δαπανηθεί για το κατοικίδιο.

Είστε προετοιμασμένοι για το τι συνεπάγεται η φροντίδα για τα ζώα;

Μην ξεχνάμε ότι ένα ζώο είναι ένα ζώο. Αυτό σημαίνει καθαρισμός ατυχημάτων, μπάνια και εμετό, ζημιές στα έπιπλα… Πρόκειται να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα και πρέπει να είστε έτοιμοι να εργαστείτε για να τα λύσετε/προσπεράσετε.

Μην πάρετε ένα κατοικίδιο ζώο για να διδάξετε στο παιδί σας να είναι υπεύθυνο.

Εάν το παιδί σας δεν είναι υπεύθυνο, το ζώο μπορεί να υποστεί βλάβη. Αντιθέτως, για υπεύθυνα παιδιά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την επιβράβευση υπευθυνότητας.

Πρώτη επαφή με το νέο μέλος της οικογένειάς σας.

Πριν αποφασίσετε για το νέο κατοικίδιο σας, συζητήστε με την οικογένειά σας για τη λήψη αποφάσεων για το είδος, το μέγεθος και τη ράτσα του ζώου που θα αποκτήσετε. Ενημερωθείτε σε βάθος για τα χαρακτηριστικά της φυλής που θα επιλέξετε ώστε να ταιριάξει καλύτερα με την οικογένειά σας. Αν ακολουθήσετε σωστά την διαδικασία , το παιδί σας είναι πιθανό να καταλήξει με ένα φοβερό φίλο και σύντροφο. Ένα κατοικίδιο ζώο στην ζωή ενός παιδιού, μπορεί να είναι ένα από τα πιο υπέροχα κομμάτια της ζωής του.



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ