Θέλεις να γίνεις πιο… ελκυστική; Ιδού τρία βήματα για σίγουρη επιτυχία


Με συμβουλές από τους ειδικούς!

Όταν σκεφτόμαστε την ελκυστικότητα, η νοοτροπία μας για τη νεότητα και την ομορφιά μας έχουν επιβάλει να σκεφτόμαστε ένα πράγμα πάνω από όλα: την εξωτερική εμφάνιση. Αλλά ο θεραπευτής και life coach John Kim υποστηρίζει στo Psychology Today, το να βρούμε τον σωστό σύντροφο δεν έχει καμία σχέση με την εμφάνιση.

“Όταν λέω ότι όλοι διαθέτουν ένα επίπεδο έλξης, δεν αναφέρομαι στην αισθητική”, γράφει ο Kim. “Μιλάω για ενέργεια, συμπεριφορά, συναισθηματική νοημοσύνη, ατμόσφαιρα και χαρακτήρα”. Εκτός από το να γίνεις το είδους του ανθρώπου που ελπίζεις να προσελκύσεις, ο Kim αναφέρει ότι η εξεύρεση του σωστού συντρόφου χρειάζεται συνειδητοποίηση και αυτο-φροντίδα από μέρους σου.

Αυτά είναι ακριβώς όσα πρέπει να κάνεις για να γίνει απείρως πιο ελκυστική σε ένα βαθύτερο επίπεδο:

Συνειδητοποίησε την ελκυστικότητά σου

Και πάλι, ο Kim αναφέρεται στην ενέργεια, τον χαρακτήρα, τη συναισθηματική νοημοσύνη και τη γενική ατμόσφαιρα. “Η πρώτη συμβουλή είναι να συνειδητοποιήσεις και να δεις με ειλικρινή ματιά το επίπεδο έλξης σου”, εξηγεί ο Kim. “Εάν πιστεύεις ότι το επίπεδό ελκυστικότητας σου είναι χαμηλό, αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει. Σημαίνει ότι έχεις χαμηλή επίγνωση ή ότι δεν έχεις κάνει πολλή δουλειά με τον εαυτό σου”.

Για να αξιολογήσεις το επίπεδο έλξης σου, ο Kim προτείνει να κάνεις στον εαυτό σου μερικές ερωτήσεις: Προσελκύεις ή απωθείς τους ανθρώπους εν γένει; Πώς ανταποκρίνονται οι άλλοι σε εσένα; Παρατηρείς ένα μοτίβο; Οι άλλοι έρχονται προς τα εσένα ή διατηρούν μια απόσταση; Είσαι σε θέση να διατηρείς υγιείς σχέσεις με φίλους;

Φρόντισε τις επτά βασικές σου ανάγκες

Σύμφωνα με τον Kim, τα επτά βασικά στοιχεία σου περιλαμβάνουν συναισθηματικές, πνευματικές, σωματικές, πνευματικές, σεξουαλικές και οικονομικές ανάγκες. “Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από κάποιον που φροντίζει τον εαυτό του”, γράφει. “Η αυτοεξυπηρέτηση σημαίνει ότι έχεις τη δυνατότητα να εκπληρώσεις αυτές τις βασικές ανάγκες”. Το κλειδί εδώ είναι να μπορείς να τις εκπληρώσεις μόνη σου, χωρίς να περιμένεις κάποιον άλλο να το κάνει για εσένα. Δούλεψε για να γίνεις η καλύτερη και πιο σίγουρη εκδοχή του εαυτού σου.

Εξέτασε τις αντιδράσεις σου

Εν ολίγοις, η αντιδραστικότητα αναφέρεται απλώς στη συνήθεια της αντίδρασης, αντί να παίρνεις το χρόνο σου και να απαντάς προσεκτικά στους ανθρώπους γύρω σου. “Τίποτα δεν απωθεί τους ανθρώπους περισσότερο από ένα αντιδραστικό άτομο”, γράφει ο Kim. “Κανείς δεν θέλει να νιώθει σαν να περπατάει μέσα από ένα ναρκοπέδιο όταν είναι γύρω σου”. Για να αξιολογήσεις την αντιδραστικότητα σου, κάνε στον εαυτό σου μερικές ερωτήσεις: Σκέφτεσαι πώς τα λόγια και η ενέργεια σου θα επηρεάσουν τους γύρω σου ή αφήνεις τον εαυτό σου να έχει έντονες αντιδράσεις; Αντιδράτε ή απαντάς σε άτομα, καταστάσεις και γεγονότα;

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ