Celine Dion: Αγωνία για την υγεία της – Ακυρώνει την παγκόσμια περιοδεία της


Σελίν Ντιόν: Πριν από λίγους μήνες, η τραγουδίστρια ακύρωσε αρκετές εμφανίσεις της και λίγες ημέρες μετά παραδέχθηκε δημόσια ότι διαγνώστηκε με το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου

Ανησυχία στα εκατομμύρια των θαυμαστών της προκάλεσε η απόφαση της Σελίν Ντιόν να ακυρώσει την παγκόσμια περιοδεία της για λόγους υγείας.

Σε ανάρτησή της στο instagram, η δημοφιλής τραγουδίστρια, η οποία πάσχει από νευρολογική ασθένεια, ενημέρωσε πως δεν είναι σε θέση να τραγουδήσει, καθώς εργάζεται πολύ σκληρά για να ανακτήσει την δύναμη της.

«Λυπάμαι τόσο πολύ που σας απογοητεύω όλους για μία ακόμη φορά. Εργάζομαι πολύ σκληρά για να ανακτήσω την δύναμη μου αλλά η περιοδεία μπορεί να είναι πολύ δύσκολη ακόμη και αν βρίσκεσαι στο 100% (σ.σ. της δύναμης σου)», έγραψε η τραγουδίστρια.

Και συνέχισε: «Δεν είναι δίκαιο να συνεχίσω να αναβάλλω τις εμφανίσεις και ακόμη κι αν ραγίζει η καρδιά μου, είναι καλύτερα να τα ακυρώσουμε όλα τώρα μέχρι να είμαι πραγματικά έτοιμη να επιστρέψω στην σκηνή». «Θέλω όλοι να ξέρετε ότι δεν το βάζω κάτω… και ανυπομονώ να σας δω όλους ξανά!», ανέφερε η Σλίν Ντιόν.

Πριν από λίγους μήνες, η τραγουδίστρια ακύρωσε αρκετές εμφανίσεις της και λίγες ημέρες μετά παραδέχθηκε δημόσια ότι διαγνώστηκε με το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου.

Tι είναι το σύνδρομο Σύνδρομο Δύσκαμπτου [Stiff Person]

Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου (Stiff Person Syndrome) είναι μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή της κίνησης που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα (τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό).

Οι ασθενείς παρουσιάζουν πρώτα μια σκλήρυνση των μυών του κορμού τους ακολουθούμενη, με την πάροδο του χρόνου, από την ανάπτυξη ακαμψίας στα πόδια και σε άλλους μύες του σώματος.

Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου μπορεί επίσης να προκαλέσει επώδυνους μυϊκούς σπασμούς.

Οι σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να περιορίσουν την ικανότητα του ασθενούς να περπατάει ή να κινείται. Μερικοί ασθενείς χρειάζονται συνεχή θεραπεία για χρόνια για να διαχειριστούν τα συμπτώματα και να διατηρήσουν κάποια ποιότητα ζωής.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ