Γιατί υπάρχουν ακόμα τασάκια στα αεροπλάνα ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα


Οι…θεριακλήδες τα κρατούν «ζωντανά»;
Ίσως σήμερα να φαντάζει εξωπραγματικό, αλλά πριν μερικές δεκαετίες το κάπνισμα ήταν επιτρεπτό εντός του αεροπλάνου. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο κραυγαλέο ακούγεται σήμερα το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της πτήσης, εξακολουθεί και παραμένει στα αεροσκάφη σε όλο τον κόσμο μια συνεχής και υποχρεωτική υπενθύμιση αυτών των «θολών» ημερών: το τασάκι. Η ερώτηση πλέον που τίθεται είναι, γιατί;

Σύμφωνα με την αμερικανική Ομοσπονδία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), τα σταχτοδοχεία στις τουαλέτες των αεροσκαφών… ζουν και βασιλεύουν και καλώς πράττουν.

Πράγματι, παρά το γεγονός ότι κανείς δεν καπνίζει πλέον στο αεροπλάνο, η FAA λέει ότι οι πόρτες της τουαλέτας πρέπει να είναι εξοπλισμένες με σταχτοδοχεία, διότι αν κάποιος θεριακλής επιβάτης θελήσει να ανάψει τσιγάρο αυτό καλύτερα να το σβήσει στο τασάκι παρά να προκαλέσει κάποιο κίνδυνο πετώντας το σε κάποιο δοχείο.

Όπως γράφει η Telegraph, αν κάποιο από τα σταχτοδοχεία σπάσει, οι κανονισμοί αναφέρουν ότι πρέπει αντικατασταθεί εντός 10 ημερών (εφόσον το 50% των σταχτοδοχείων του αεροσκάφους είναι λειτουργικά, διαφορετικά πρέπει να φτιαχτούν σε τρεις ημέρες). Αν δε το πιστεύετε, το 2009, αεροσκάφος της British Airways καθυστέρησε τη πτήση καθώς το προσωπικό αναζητούσε ένα καινούργιο τασάκι που θα αντικαθιστούσε το παλιό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ