Ληστεία – μυστήριο: Έκλεψαν 123 χελώνες (Pics+Vids)

Άγνωστοι έκλεψαν 123 μωρά γιγαντιαίων χελωνών από μια εγκατάσταση αναπαραγωγής στα Νησιά Γκαλαπάγκος, τα οποία θεωρούνται σύμβολο της μοναδικής βιοποικιλότητας της περιοχής και υπενθυμίζουν πώς ο Δαρβίνος συνέβαλε στη θεωρία της φυσικής επιλογής.

«Κλάπηκαν όλα , 123 συνολικά. Ήταν κλοπή» δήλωσε στο AFP ο Ουάσινγκτον Περάντες, εκπρόσωπος της τοπικής αρχής.
 
Τα νησιά είναι γνωστά για τη χλωρίδα και την πανίδα τους. Η συνολική έκτασή τους είναι 3.000 τετραγωνικά μίλια και είναι προστατευόμενος βιότοπος και κατοικία δεκάδων ειδών ζώων που δεν απαντώνται πουθενά αλλού στον πλανήτη.


 
Αυτό προσελκύει χιλιάδες τουριστών κάθε χρόνο, αλλά έχει επίσης κάνει το εξωτικό είδος στόχο των εγκληματιών άγριας ζωής.
 
Ο υπουργός περιβάλλοντος του Εκουαδόρ δήλωσε ότι οι χελώνες που εκλάπησαν από το κέντρο αναπαραγωγής στο νησί Ιζαμπέλα ανήκουν στα είδη Chelonoidis vicina και Chelonoidis guntheri.

main qimg e51df334abe7b5a6311780bee33de8b6 c
 
Όταν ο Δαρβίνος έφτασε στα νησιά με το HMS Beagle, πλοίο του βασιλικού ναυτικού της Βρετανίας το 1835, γρήγορα έμαθε ότι υπήρχε κάτι ενδιαφέρον που αφορούσε τα γιγάντια ερπετά.
 
«Οι κάτοικοι, όπως έχω πει, δηλώνουν ότι μπορούν να διακρίνουν τις χελώνες από τα διάφορα νησιά και ότι διαφέρουν όχι μόνο ως προς το μέγεθος αλλά και σε άλλα χαρακτηριστικά» γράφει στο «The Voyage of the Beagle».


 
Τα ευρήματα που συγκέντρωσε τον βοήθησαν να αναπτύξει τη νέα θεωρία της εξέλιξης, εξηγώντας πώς τα νέα είδη μπορούσαν να αποκλίνουν από έναν κοινό πρόγονο υπό τις πιέσεις της φυσικής επιλογής.
 
Οι συνολικοί αριθμοί των χελωνών μειώθηκαν από πάνω από 250.000 τον 16ο αιώνα σε περίπου 3.000 τη δεκαετία του 1970, αλλά έχουν ανακάμψει χάρη σε προγράμματα αναπαραγωγής, σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Telegraph».

Galapagos Turtles
 
Ακόμα και τα 15 είδη των γιγάντιων χελωνών που είδε ο Δαρβίνος, έχουν μειωθεί σε μόλις 11 σήμερα και μερικά είναι κοντά στην εξαφάνιση.
 


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here