Κόλλα πέντε! Μα γιατί κανείς δεν το κολλάει μαζί μας πια;


Ναι, ακόμα εκφράζουμε τον ενθουσιασμό μας όπως όταν ήμασταν παιδιά, με ένα αγνό, αληθινό και παιχνιδιάρικο “κόλλα πέντε”! Γιατί δεν μας κάνετε παρέα;

Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όσους μένουν πιστοί στις παλιές παιδικές συνήθειες, και στους λάτρεις του λατρεμένου του Barney του Stinson, ο οποίος για κάθε θεϊκή ατάκα που έλεγε είχε και ένα ξεχωριστό “κόλλα πέντε”.

Μάλιστα, όταν δεν υπήρχε κανείς γύρω του που να έχει την καλή διάθεση να ενδώσει στο υπέρτατο high five, ο Barney δεν είχε πρόβλημα να το γυρίσει στο… self five, έτσι, γιατί μία επιβράβευση πάντα χρειάζεται και δεν θα αφήσουμε κανέναν κακόκεφο να μας χαλάσει τη ζαχαρένια μας.

Αν είσαι λοιπόν σαν κι εμένα, ένας “awkward” τύπος, όπως συνηθίζουν να μας λένε πλέον οι πολέμιοι του αγαπημένου high five, ήρθε ο καιρός να μιλήσουμε ελεύθερα και να προτάξουμε τα στήθη μας απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο.

Πριν παραθέσουμε τους λόγους που μας εκνευρίζουν, όταν δεν υπάρχει απήχηση σε αυτήν την πηγαία και αυθόρμητη ένδειξη ενθουσιασμού, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως το high five, είναι τρόπος ζωής και πως όλοι κάποια στιγμή κολλήσαμε τα χέρια δυνατά φωνάζοντας “κόλλα πέντε!”.

Δεν μπορεί, λοιπόν, να απαξιώνουμε τόσο εύκολα τον ήχο που στα διαλείμματα του σχολείου γέμιζε το προαύλιο, μόνο και μόνο επειδή μεγαλώσαμε. Όχι κύριοι, θα επιμένουμε παραδοσιακά και παιδικά, να κρατάμε ένα κομμάτι αθωότητας μέσα μας. Αυτός και οι παρακάτω 4 είναι οι λόγοι που δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν μας κάνετε παρέα στο “κόλλημα”:

Λόγος πρώτος: Δεν νιώθετε ή δεν θέλετε να νιώσετε τον ενθουσιασμό μας

Εντάξει, δεν μπορούμε να διεισδύσουμε στην ψυχή του καθένα και να τον κάνουμε να αισθανθεί ό,τι αισθανόμαστε κι εμείς, αλλά ειλικρινά, το να μη σηκώνετε το χέρι σας όταν σηκώνουμε το δικό μας είναι σαν να σας λέμε “ευχαριστώ” και να μη λέτε “παρακαλώ”. Το high five είναι απλά μία ειλικρινής χειραψία ενθουσιασμού που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να σηκώσετε το χέρι σας και να παίξετε τον ρόλο σας για να φτιάξουμε παρέα έναν τεράστιο κρότο χαράς. Ναι, περί χαράς πρόκειται! Γιατί τέτοια άρνηση;

Λόγος δεύτερος: Πονάει χειρότερα από χυλόπιτα

Είτε άνδρες είτε γυναίκες, πρέπει να παραδεχτούμε πως όλοι λίγο-πολύ τα “όχι” μας τα έχουμε ακούσει. Πονέσαμε, μαυρίσαμε, κλάψαμε και στο τέλος το ξεπεράσαμε. Ωστόσο, το “όχι” συνοδευόμενο από μορφασμούς απέχθειας και αποστροφής στην πρόσκληση του “κόλλα πέντε”, πονάει για κάποιον λόγο πιο πολύ. Εκτός από αγενές, είναι και ανάγωγο. Δηλαδή, εσείς δεν μεγαλώσετε με την κλασική Ελληνίδα μάνα που σας έλεγε “πες γεια”, όταν ήσασταν μικρά; Τι ζητήσαμε; Μία χειραψία. Και εκεί χυλόπιτα δηλαδή;

Λόγος τρίτος: Μας κάνετε να φαινόμαστε σαν χαζά

Αυτή η απαξίωση και το βλέμμα “τι κάνεις τώρα;”, ειλικρινά το αντιπαθούμε. Η αμηχανία της στιγμής που νιώθουμε, δεν περιγράφεται με λόγια ούτε και με πράξεις. Ένα “κόλλα πέντε” είναι και για να τα λέμε και όλα, όταν σας συμφέρει το κολλάτε μαζί μας. Αλλά όταν βρισκόμαστε σε δημόσιο χώρο με υποψήφιο “γαμπρό” ή “νύφη” που κοιτά προς το μέρος σας, κάνετε σαν μην υπάρχουμε. Και εντελώς μαγικά φαινόμαστε οι χαζοί της υπόθεσης. Ευχαριστούμε!

Λόγος τέταρτος: Τι εννοείς είναι ντεμοντέ;

Αυτό δεν το ανεχόμαστε, γιατί αρχικά δεν πάμε με τα εκάστοτε trend της εποχής και κατά δεύτερον, με αυτό μεγαλώσαμε και με αυτό θα πεθάνουμε. Πώς είναι δυνατόν να ακυρώνεις το high five της εποχής σου που το έλεγες με όλο σου το είναι, όταν σκόραρες στα δίχτυα, όταν έλεγες κάτι πολύ γ@μ@το ή όταν τέλος πάντων όλα αυτά τα ωραία συναισθήματα συνοδεύονταν από ένα λιτό κι απέριττο “κόλλα πέντε”;

Πάμε ένα high five όλοι μαζί γιατί είμαστε ωραίοι!

Επιμέλεια: Μαρία Πιτσιδήμου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ