Μανιταρόσουπα, κρεμώδης και απογειωτική!


Υλικά συνταγής

250 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια
50 γρ. Βούτυρο
25 γρ. αλεύρι
1 κύβο ζωμό κότας
2 κούπες γάλα
1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κ.σ. κρασί κόκκινο
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κρόκο αυγού
Άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

H μανιταρόσουπα είναι από τις πιο αγαπημένες χειμωνιάτικες σούπες. Κρεμώδης και αναζωογονητική, ιδανική για να ζεσταθούμε ένα κρύο βράδυ! Αυτή εδώ η συνταγή για μανιταρόσουπα έχει έντονο άρωμα και γεύση που θα σας απογειώσει! Δοκιμάστε την!

Υλικά Συνταγής
250 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια
50 γρ. βούτυρο
25 γρ. αλεύρι
1 κύβο ζωμό κότας
2 κούπες γάλα
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 κουταλιές κρασί κόκκινο
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 κρόκο αυγού
Άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής
Κατ’αρχάς, με τον κύβο ζωμού κότας, ετοιμάζουμε το ζωμό μας γιατί θα χρειαστούμε ένα ποτήρι ζωμό.

Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα μανιτάρια.

Τα ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε να σωταριστούν σε χαμηλή φωτιά για 12-13 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αν θέλουμε, κρατάμε 2-3 όμορφα μανιτάρια στην άκρη για να γαρνίρουμε μετά τα πιάτα μας.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε τον ζωμό κότας και το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η μανιταρόσουπα να πήξει ελαφρά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.

Αφήνουμε την μανιταρόσουπα μας να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά περίπου, με το καπάκι κλειστό. Το μυστικό για την μανιταρόσουπα είναι το αργό βράσιμο για όση περισσότερη ώρα μπορούμε!

Μετά χτυπάμε τη μανιταρόσουπα με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει όσο λεία και παχύρευστη θέλουμε, σαν βελουτέ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ