8 λόγοι για να βάλεις το τζίντζερ στη διατροφή σου


Η πικάντικη και αρωματική ρίζα διεκδικεί επάξια μια θέση στο τραπέζι μας. Πέρα από την ιδιαίτερη γεύση της, προσφέρει πληθώρα από οφέλη στην υγεία.

Δείτε παρακάτω μερικά.

Είναι δυνατό αντιοξειδωτικό

Η γεύση και η ιδιαίτερη μυρωδιά του οφείλονται στα φυτικά του έλαια, εκ των οποίων το βασικότερο είναι η τζιντζερόλη, ένα συστατικό γνωστό για την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του.

Βοηθά στην ναυτία

Το τζίντζερ χρησιμοποιήθηκε ανά τους αιώνες ως φάρμακο κατά της ναυτίας, ενώ η χρήση του μετά από εγχείρηση μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα ανακατωσούρας. Είναι επίσης αρκετά ευεργετικό σε περιπτώσεις πρωινής ναυτίας λόγω εγκυμοσύνης.

Ανακουφίζει από τους μυϊκούς πόνους

Πιαστήκατε από την προπόνηση; Το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει και σε αυτήν την περίπτωση ανακουφίζοντας από τους μυϊκούς πόνους που ακολουθούν μια ημέρα έντονης γυμναστικής. (1, 2)

Βοηθά στην οστεοαρθρίτιδα

Η αντιφλεγμονώδης δράση του απαλύνει τον πόνο στα γόνατα που προκαλείται από την οστεοαρθρίτιδα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αν εφαρμοστεί τοπικά, σε συνδυασμό με μαστίχα, κανέλα και σησαμέλαιο μειώνει τον πόνο και την δυσκαμψία σε ασθενείς.

Μειώνει το ζάχαρο

Οι αντιδιαβητικές του ιδιότητες έχουν αποδειχτεί βάσει ερευνών. Η κατανάλωση 2 γραμμαρίων σε σκόνη κάθε μέρα επιδρά ευεργετικά στη μείωση του ζαχάρου στο αίμα.

Βοηθά στην δυσπεψία

Άτομα που πάσχουν από χρόνια δυσπεψία θα βρουν στο τζίντζερ έναν πολύτιμο σύμμαχο, μιας και η κατανάλωσή του βοηθά την εκκένωση του στομάχου και άρα μειώνει τα συμπτώματα δυσπεψίας.

Μειώνει τη χοληστερίνη

Η κατανάλωση τζίντζερ σε σκόνη έχει φανεί πως βοηθά στη μείωση των τιμών της ολικής χοληστερίνης, αλλά και των τριγλυκεριδίων.

Μπορεί να προλάβει τον καρκίνο

Η 6-τζιντζερόλη, μια από τις ουσίες που βρίσκεται στο ωμό τζίντζερ φαίνεται πως έχει έντονα αντικαρκινική δράση (1, 2), ιδιαίτερα σε περιπτώσεις καρκίνου στο πάγκρεας, στο στήθος και στις ωοθήκες. (1, 2, 3)

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ