Τι μπορεί να μειώσει την όρεξή σου; Τρεις εναλλακτικές που δεν έχεις σκεφτεί


Αν δεν θέλεις να ακολουθήσεις μία δίαιτα, αλλά αναζητάς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις την όρεξή σου, ιδού τρεις πρωτότυπες εναλλακτικές που θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε αυτό.

Η επιλογή ενός ήσυχου εστιατορίου
Ο ήσυχος φωτισμός ενός εστιατορίου και η χαλαρή μουσική μπορεί να μειώσει την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουν οι πελάτες του, σύμφωνα με έρευνα της Αμερικής. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι συνήθιζαν να τρώνε περίπου 20% λιγότερες θερμίδες και ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι από την ποιότητα των τροφίμων όταν έτρωγαν σε κάποιο «κομψό» περιβάλλον, με απαλό φωτισμό.

Μάλιστα, αυτό ήταν το αντίθετο από εκείνο που περίμεναν οι επιστήμονες του Food and Brand Lab, του Πανεπιστημίου Cornell, οι οποίοι πίστευαν ότι το χαλαρό περιβάλλον θα οδηγούσε τους ανθρώπους στο να τρώνε περισσότερο. Ο λόγος που δεν το έκαναν ίσως ήταν επειδή η χαλαρή ατμόσφαιρα τους έδινε τη δυνατότητα να απολαύσουν το φαγητό τους και να τρώνε χωρίς βιασύνη, γεγονός που τους έκανε να ανταποκρίνονται περισσότερο στα σήματα του εγκεφάλου τους, όταν τους ενημέρωνε ότι ήταν χορτάτοι.

Σε μία άλλη έρευνα της χρονιάς, οι επιστήμονες του Cornell ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που πλήρωναν περισσότερα χρήματα έβρισκαν και το γεύμα τους πιο χορταστικό σε σχέση με αυτούς που έτρωγαν το ίδιο φαγητό, αλλά πλήρωναν σχεδόν τα μισά λεφτά.

Το χρώμα των πιάτων σου
Όσοι βρίσκονται σε δίαιτα θα πρέπει να τρώνε σε κόκκινα πιάτα καθώς αυτό το χρώμα σε κάνει να νιώθεις λιγότερο πεινασμένη, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Parma, στην Ιταλία. Για την έρευνα που έγινε νωρίτερα μέσα στο χρόνο, οι επιστήμονες έδωσαν σε 240 συμμετέχοντες σνακ από ποπ κορν και κομμάτια σοκολάτας σε κόκκινα, λευκά και μπλε πιάτα.

Όσοι έτρωγαν από τα κόκκινα πιάτα κατανάλωναν μικρότερη ποσότητα στο σύνολό της. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή γενικά συνδέουμε το κόκκινο χρώμα με την διακοπή και την προσοχή(όπως για παράδειγμα στα φανάρια). Αυτό το γεγονός μας οδηγεί υποσυνείδητα στο να τρώμε λιγότερο, εάν η τροφή βρίσκεται σε κόκκινο πιάτο.

Ένα αυγό για πρωινό
«Τα αυγά αποτελούν μία ιδιαίτερα πυκνή μορφή πρωτεΐνης και για αυτό το λόγο σου προκαλούν κορεσμό για περισσότερο χρονικό διάστημα αφού τα καταναλώσεις», λέει η επιστήμονας τροφίμων και διατροφολόγος Dr Sam Christie. Σύμφωνα με μία μελέτη στο Journal of the American College of Nutrition, η κατανάλωση δύο χτυπητών αυγών για πρωινό είχε σαν αποτέλεσμα την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων την υπόλοιπη ημέρα, για την ακρίβεια τις επόμενες 36 ώρες.

Αλλά και το να ρίχνεις κανέλα στο φαγητό σου μπορεί να σε κρατήσει χορτάτη για περισσότερο χρόνο. «Φαίνεται ότι η κανέλα έχει κάποια επίδραση τόσο στην πρόσληψη ινσουλίνης όσο και στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και έτσι, αφού την καταναλώσεις, δεν νιώθεις αρχικά μεγάλο κορεσμό και έπειτα μεγάλη πείνα», λέει η Dr Christie.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ