Αυστραλία: Φρεγάτα που Πολεμικού Ναυτικού κατέσχεσε 3,1 τόνους χασίς


Μέλη του πληρώματος πολεμικού πλοίου της Αυστραλίας κατέσχεσαν τρεις και πλέον τόνους χασίς, αξίας περίπου 155 εκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων (σχεδόν 98 εκατ. ευρώ) κατά τη διάρκεια ελέγχου αλιευτικού σκάφους στην Αραβική Θάλασσα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στο Σίδνεϊ.

Οι άνδρες της φρεγάτας HMAS Ballarat βρήκαν 3,1 τόνους του ναρκωτικού όταν επιβιβάστηκαν σε ντόου — αραβικό καΐκι — για έλεγχο το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου στα διεθνή ύδατα, όπου το πλοίο παίρνει μέρος σε μια αποστολή για την ασφάλεια της Μέσης Ανατολής, στην οποία συμμετέχουν σκάφη από 33 κράτη.

Ο πλοίαρχος Πολ Τζόνσον, ο διοικητής της φρεγάτας Ballarat, ανέφερε ότι οι άνδρες του βρήκαν τα ναρκωτικά κρυμμένα σε κοίλα σημεία στο κύτος του αλιευτικού.

«Η κατάσχεση αντανακλά το γεγονός ότι συνεχίζεται η εμπορία παράνομων ναρκωτικών ουσιών, που δυνητικά μπορεί να αποτελέσει πηγή χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων σε όλη την περιοχή», ανέφερε ο πλοίαρχος Τζόνσον, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πρόκειται για την έκτη κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από τη διεθνή ναυτική δύναμη σε έξι εβδομάδες και την τρίτη που κάνουν οι άνδρες της Ballarat από τον Νοέμβριο. Τα ναρκωτικά καταστράφηκαν.

Τα Χριστούγεννα, η φρεγάτα αυτή του ΠΝ της Αυστραλίας κατέσχεσε πάνω από 900 κιλά ηρωίνης, αξίας 279 εκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων (σχεδόν 176 εκατ. ευρώ) κατά τη διάρκεια ελέγχων σε δύο ντόου.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ