Υφασμάτινη πάνα: Γιατί η πλύση της διαφέρει από την απλή πλύση ρούχων


Δείτε γιατί οι υφασμάτινες πάνες χρειάζονται λίγη περισσότερη φροντίδα από την απλή μπουγάδα αλλά και 3 παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν κατά την πλύση.

Σκέφτεστε να κάνετε ένα καλό στο περιβάλλον και την τσέπη σας αγοράζοντας για το μωρό σας υφασμάτινες πάνες; Και πολύ καλά κάνετε! Ωστόσο, πριν την αγορά τους, καλό είναι να μάθετε μερικά πράγματα για τον τρόπο που πλένονται. Όχι, φυσικά, γιατί είναι κάτι περίπλοκο αλλά γιατί το να πλένεις μια υφασμάτινη πάνα δεν είναι το ίδιο με το να πλένεις οποιοδήποτε άλλο ρούχο.

Βλέπετε, στα περισσότερα ρούχα, οι λεκέδες είναι επιφανειακοί. Στις υφασμάτινες πάνες, όμως, ο λεκές απορροφάται (η απορροφητικότητα άλλωστε είναι βασικό κριτήριο κατά την αγορά τους) και δεν κάθεται απλώς στην επιφάνεια. Συνεπώς, το νερό θα πρέπει να περάσει διαμέσου της πάνας, για να την καθαρίσει εντελώς.

Ο κάδος του πλυντηρίου

Εάν στο χέρι σας έχει πέσει, λόγου χάρη, λίγος χυμός ντομάτας, το περνάτε κάτω από το νερό και το καθαρίζετε. Όταν, όμως, θέλετε να πλύνετε τα χέρια σας καλά, βάζετε σαπούνι και τα τρίβετε καλά μεταξύ τους. Αυτό το παράδειγμα, ταιριάζει απόλυτα με τον τρόπο που πρέπει να δράσετε ώστε να καθαρίσετε την υφασμάτινη πάνα.

Επομένως, γεμίστε τον κάδο του πλυντηρίου τόσο ώστε οι πάνες να μην είναι στριμωγμένες αλλά ούτε και να πλέουν χωρίς να τρίβονται ουσιαστικά μεταξύ τους. Για μέγιστη αποτελεσματικότητα, γεμίστε τα πλυντήρια που ανοίγουν από πάνω μέχρι την μέση και τα πλυντήρια που έχουν την πόρτα τους μπροστά τόσο ώστε να χωράει το χέρι σας ανάμεσα στις πάνες και την οροφή του κάδου.

Η σκληρότητα του νερού

Η σκληρότητα του νερού διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα του απορρυπαντικού. Σε περιοχές με πολύ σκληρό νερό, λοιπόν, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αποσκληρυντικά για να αποφύγετε τους ερεθισμούς αλλά και την ανεξήγητη μείωση της απορροφητικότητας.

Η ποσότητα του νερού

Στα συμβατικά πλυντήρια η ποσότητα του νερού στον κάδο γίνεται αυτόματα ανάλογα με την ποσότητα των ρούχων. Σε ένα πλυντήριο υψηλής απόδοσης, όμως, η ποσότητα του νερού μπορεί να είναι μικρότερη, οπότε και χρειάζεται να παρατείνετε τον χρόνο πλύσης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ