Τουρκία: Αυτοί είναι οι ύποπτοι για τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου

Μία λίστα 15 ονομάτων που θεωρούνται ύποπτοι για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, δημοσιεύει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah. 

Προ ημερών η Τουρκία είχε γνωστοποιήσει ότι έχει αδιάσειστες πληροφορίες πως ο δημοσιογράφος είχε δολοφονηθεί μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κασόγκι εθεάθη για τελευταία φορά πριν από μια εβδομάδα να μπαίνει στο προξενείο της χώρας του για να πάρει κάποια έγγραφα σχετικά με τον γάμο του που επρόκειτο σύντομα να τελέσει. Η μνηστή του, η οποία τον περίμενε απ΄έξω, είπε ότι δεν βγήκε ποτέ από το κτίριο και τουρκικές πηγές υποστήριξαν ότι ο Κασόγκι, ο οποίος υπήρξε δριμύς επικριτής των αρχών της χώρας του, δολοφονήθηκε μέσα στη διπλωματική αποστολή.

Μια πηγή των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters ότι μια ομάδα από 15 υπήκοους Σαουδικής Αραβίας, περιλαμβανομένων κάποιων αξιωματούχων, έφθασαν στην Κωνσταντινούπολη και εισήλθαν στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου, την ίδια ημέρα που βρισκόταν εκεί ο Κασόγκι. Στη συνέχεια η ομάδα αυτή έφυγε από τη χώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εφημερίδα δημοσίευσε τα ονόματα και το έτος γεννήσεως 15 Σαουδαράβων που υποστηρίζει ότι έφθασαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης στις 2 Οκτωβρίου. Δώδεκα από αυτούς έφθασαν νωρίς την περασμένη Τρίτη με βάση φωτογραφίες που ελήφθησαν στον έλεγχο διαβατηρίων, τις οποίες και δημοσίευσε η εφημερίδα. Οι 15 έφυγαν από τη χώρα σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές στιγμές, γράφει η Sabah.

Το δημοσίευμα αναφέρει επιπλέον ότι οι Σαουδάραβες διέμειναν στα ξενοδοχεία Wyndham και Movenpick της Κωνσταντινούπολης, στην ίδια δηλαδή συνοικία που βρίσκεται το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. Και τα δύο ξενοδοχεία αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here