Η απλή ρουτίνα περιποίησης για να καθυστερήσεις τα σημάδια του χρόνου


Δεν αντιλέγουμε. Εν αντιθέσει με τις γυναίκες, οι άντρες τείνουν να ωριμάζουν σαν το παλιό, καλό κρασί όσο τα χρόνια περνούν και φτάνουν στο κατώφλι της μεσήλικης ζωής τους.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αφήσεις τα σημάδια του χρόνου να κάνουν πάρτι στο πρόσωπό σου και δεν θα κάνεις ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι σου για να καθυστερήσεις την εμφάνισή τους, φροντίζοντας παράλληλα την υγεία της επιδερμίδας σου.

 

Στο σύντομο, απλό και πρακτικό οδηγό που ακολουθεί θα βρεις τα μόλις τέσσερα βήματα που θα αποτελέσουν ιδανική αρχή για να ξεκινήσεις να υιοθετείς μια ρουτίνα περιποίησης, που θα συμβάλλει σημαντικά στο «πάγωμα» της διαδικασίας της γήρανσης.

Πλένε το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα
Μία το πρωί, αφού σηκωθείς από το κρεβάτι για να απομακρύνεις τη λιπαρότητα και τη βρομιά -το μαξιλάρι σου είναι πηγή βακτηρίων- και μία το βράδυ, πριν κοιμηθείς, για να καθαρίσεις την επιδερμίδα σου από τους ρύπους, τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα όλης της ημέρας και να προετοιμάσεις το δέρμα σου για ανανέωση και ανάπλαση των κυττάρων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Καλό θα ήταν να προτιμήσεις ένα καθαριστικό προϊόν που να εμπεριέχει σαλικυλικό οξύ, μία ισχυρή απολεπιστική ουσία.

Κάνε απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα
Οι «μπουκωμένοι» πόροι αποτελούν μια ανεπιθύμητη παρενέργεια της καθημερινότητας (καυσαέρια, ιδρώτας, κλπ). Για να τους ξεφορτωθείς και μαζί όλα τα νεκρά κύτταρα που γεμίζουν τη μύτη, το πιγούνι και το μέτωπο μαύρα στίγματα, ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος είναι ο καθαρισμός με ειδικό απολεπιστικό προϊόν, γνωστό και ως scrub, δύο φορές την εβδομάδα (ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος). Προτίμησε να κάνεις την απολέπιση το βράδυ, προτού κοιμηθείς και πάντα αφού πλύνεις το πρόσωπό σου με το καθαριστικό της επιλογής σου.

Ενυδάτωνε την επιδερμίδα σου δύο φορές την ημέρα
Αμέσως μετά τον πρωινό και τον βραδινό καθαρισμό, για να διατηρήσεις την υγρασία του δέρματός σου και να αποφύγεις την ξηρότητα. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να επιλέξεις μία κρέμα που να καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

 

Φρόντισε να χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα με SPF
Επειδή καλοκαιράκι έρχεται και επειδή στην Ελλάδα έχουμε σχεδόν 360 ημέρες το χρόνο ήλιο, η πιο φρόνιμη κίνηση που έχεις να κάνεις για να προφυλάξεις το δέρμα σου είναι να φοράς αντηλιακό, όχι μόνο τους θερμούς, αλλά και τους πιο ψυχρούς μήνες. Εξοπλίσου λοιπόν με μία ενυδατική κρέμα με πλούσια, μη λιπαρή, υφή, που ναι μεν θα κρατά ενυδατωμένο το δέρμα σου, αλλά δεν θα το βαραίνει και θα του επιτρέπει να αναπνέει, χωρίς να ιδρώνει και η οποία θα έχει δείκτη προστασίας που μπλοκάρει τις ακτινοβολίες UVA και UVB (είναι υπεύθυνες για την επιτάχυνση της γήρανσης του δέρματος).

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ