Πώς να αλλάξετε μόνοι σας ταπετσαρία σε μια καρέκλα

Το γνωρίζετε πως μπορείτε εύκολα να αλλάξετε ύφασμα στις καρέκλες σας χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό;

Με αυτόν τον τρόπο ο χώρος σας θα ανανεωθεί και θα ομορφύνει χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Τι θα χρειαστείτε Λίγα πράγματα χρειάζεστε για να αλλάξετε ταπετσαρία στις καρέκλες σας. Ένα καρφωτικό υφάσματος (θα το βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε εργαλεία), ύφασμα της επιλογής σας, μια πένσα και καρφάκια για να στερεώσετε το ύφασμα πάνω στο μαξιλάρι της καρέκλας. Τα καρφωτικά κυκλοφορούν σε τιμές από 5 μέχρι 50 ευρώ ή και παραπάνω. Αυτό που θέλει προσοχή στην επιλογή του κατάλληλου καρφωτικού είναι να μπορεί να καρφώνει το πάχος του ξύλου πάνω στο οποίο έχετε σκοπό να τοποθετήσετε το ύφασμά σας.

 

Βήμα 1ο Χρησιμοποιώντας μια πένσα αφαιρέστε τα παλιά καρφάκια που υπάρχουν πάνω στο ύφασμα της καρέκλας σας. Κάποιες καρέκλες έχουν ραμμένη περιμετρικά μια κορδέλα, που θα πρέπει να ξηλώσετε πριν αφαιρέσετε τα καρφάκια.

Βήμα 2ο Χρησιμοποιώντας το παλιό ύφασμα (που μόλις αφαιρέσατε από την καρέκλα σας) πάρτε τα μέτρα για το καινούριο ύφασμα που θα βάλετε. Κόψτε το ύφασμα στο σωστό μέγεθος και τοποθετήστε το πάνω στο μαξιλάρι της καρέκλας (όπως ακριβώς ήταν τοποθετημένο και το παλιό ύφασμα).

 

Βήμα 3ο Με το καρφωτικό και μερικά καρφάκια στερεώστε το ύφασμα πάνω στο μαξιλάρι και στο ξύλο της καρέκλας. Κόψτε με ένα ψαλίδι το περισσευούμενο ύφασμα. Αν θέλετε προσθέστε μια διακοσμητική τρέσα χρησιμοποιώντας θερμοκολλητικό πιστόλι ή δυνατή κόλλα (θα τα βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε εργαλεία ή σε e-shops).

 

Οι διακοσμητικές τρέσες μπαίνουν συνήθως σε καρέκλες που τα μαξιλάρια τους είναι ενσωματωμένα πάνω στο ξύλο και δεν αφαιρούνται. Αν τα μαξιλάρια αφαιρούνται τότε η διαδικασία είναι ακόμα πιο εύκολη.

 

Αν η καρέκλα σας έχει ταπετσαρία και στο πάνω μέρος, τότε με τον ίδιο τρόπο που αλλάξατε το ύφασμα στο κάθισμα, μπορείτε να αλλάξετε ύφασμα και στην πλάτη της καρέκλας. Για καρέκλες γραφείου προσέξτε να επιλέξετε καρφωτικά που μπορούν να καρφώνουν και σκληρές πλαστικές επιφάνειες.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

Please enter your comment!
Please enter your name here