Τι να διαλέξετε; Μπότες ή μποτάκια;


Ποια είναι η καλύτερη επιλογή; Τι χρειάζεται να γνωρίζετε; Οι μπότες και τα μποτάκια έτσι κι αλλιώς δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα, αλλά για να σας κολακεύουν χρειάζεται καλό είναι να ακολουθήσετε μερικές βασικές συμβουλές.

Ο σύγχρονος ορισμός της “μπότας” είναι τα υποδήματα που καλύπτουν ολόκληρο το πόδι, ενώ για τα μποτίνια ή μποτάκια, όταν το παπούτσι φθάνει να καλύπτει τον αστράγαλο ή έστω μέχρι τη μέση της γάμπας.

Από την αυγή του χρόνου, ο άνθρωπος φορούσε κάποια μορφή μπότας τόσο για προστασία όσο και για στιλ. Στην αρχαιότητα, μπότες απεικονίστηκαν σε σπηλαιογραφίες στην Ισπανία ήδη από το 12.000 π.Χ.!

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, ψηλές μπότες από δαντέλα ή με κορδόνια αποδείκνυαν την κομψότητα και τον πλούτο της αριστοκρατίας και των μελών των βασιλικών οικογενειών. Τον 12ο αιώνα, τα μποτίνια ήταν εξαιρετικά δημοφιλή ως μοδάτα παπούτσια, ακριβώς όπως παραμένουν και σήμερα!

Για τη σύγχρονη γυναίκα, οι μπότες είναι μια ιδανική επιλογή για τους κρύους μήνες, τόσο γιατί χαρίζουν στιλ όσο και ασφάλεια! Οι μπότες είναι μία ασφαλέστερη επιλογή σε σχέση με τις γόβες, επειδή κρατούν και υποστηρίζουν το πόδι σταθερά στη θέση του. Αλλά ενώ τόσο οι ψηλές όσο και οι χαμηλές μπότες είναι πολύ της μόδας, ποιες τελικά μας κολακεύουν;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε να φορέσετε ένα μποτάκι και πότε μία ψηλή μπότα. Κατ ‘αρχάς, η επιλογή καθορίζεται με το αν έχετε πιο ψηλά ή πιο κοντά πόδια.

Οι γυναίκες που έχουν κοντύτερα πόδια, ειδικά στην περιοχή των μηρών, είναι καλύτερα να διαλέγουν ψηλές μπότες μέχρι το γόνατο. Μια ψηλή μπότα δημιουργεί την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου μήκους και άρα δείχνει τα πόδια πιο ψηλά.

Ωστόσο, δεν είναι απαγορευτικό για μια γυναίκα με μικρότερα πόδια να φορέσει μποτίνια. Αλλά, υπάρχουν μερικά μυστικά για να τις κολακεύουν:

– Για παράδειγμα, ταιριάξτε μποτίνια με ένα παντελόνι ή μακρύ φόρεμα, φροντίζοντας όμως να είναι στο ίδιο χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μία ενιαία εικόνα, δείχνοντας τα πόδια μακρύτερα. Η όλη ιδέα είναι να μην «κόβονται» τα πόδια χαμηλά στον αστράγαλο κάνοντάς τα να φαίνονται άκομψα και κοντά.

– Επίσης, η ιδανική γραμμή παντελονιού που ταιριάζει με μποτίνια είναι τα μακριά και φαρδιά. Επιπλέον, μια κοντύτερη γυναίκα μπορεί να φορέσει μποτίνια κάτω από ένα μακρύ παλτό ή φόρεμα που το μήκος του φθάνει ακριβώς κάτω από το γόνατο.

– Από την άλλη πλευρά, τα μποτίνια ταιριάζουν πολύ στις γυναίκες με μακρύτερα πόδια.

Τι να προσέξετε στις ψηλές μπότες
– Όσον αφορά τις μπότες τόσο για τις κοντύτερες όσο και για τις ψηλότερες γυναίκες, πρέπει να ταιριάζουν σωστά στον αστράγαλο, στη γάμπα και στο γόνατο. Εάν είναι πολύ φαρδιές ή πολύ σφιχτές σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιοχές, δεν ταιριάζουν σωστά και φαίνονται άκομψες και αμήχανες. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν «γάντι» στο σχήμα του ποδιού σας.

– Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσετε ότι είτε επιλέξετε μια ψηλή μπότα ή ένα μποτίνι, ένα έστω και μικρό τακούνι προσθέτει πάντα κομψότητα στο συνολικό λουκ σας.

– Αν έχετε αρκετά αδύνατα πόδια, η ιδανική επιλογή είναι σίγουρα οι μπότες που φτάνουν μέχρι πάνω από το γόνατο ή γενικότερα οι ψηλές. Το συγκεκριμένο στιλ παπουτσιού, δίνει την ψευδαίσθηση ότι οι μηροί έχουν περισσότερες καμπύλες, οπότε κολακεύει περισσότερο το σώμα.

– Επιπλέον, αν είστε πολύ ψηλή, προτιμήστε χαμηλοτάκουνες ακόμη και ίσιες μπότες και όχι 12πόντα τακούνια, γιατί θα μοιάζετε… σαν γίγαντας!

– Όπως αποδεικνύει η ιστορία, τόσο οι χαμηλές όσο και οι ψηλές μπότες δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα. Και με τη γνώση του πώς να φαίνονται καλύτερα στον σωματότυπό σας, μπορείτε να τις φορέσετε με επιτυχία κάθε σεζόν.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ