Το κόλπο για να ξεφλουδίσεις βραστό αυγό σε 5 δευτερόλεπτα! Γίνεται; Κι όμως… γίνεται (vid)


Είναι το πρόβλημα των περισσοτέρων με τα βραστά αυγά, αρχίζεις να τα ξεφλουδίζεις και καταλήγεις να πετάς το μισό ασπράδι

Υπάρχει τρόπος για να καθαρίζεται εύκολα και δίχως απώλειες το βραστό αυγό; Σου δίνουμε μερικά μυστικά.

Σε γενικές γραμμές ο κανόνας είναι ένας: Όσο πιο φρέσκο είναι το αυγό, τόσο πιο δύσκολα ξεφλουδίζεται. χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να επιλέγεις πάντα τα μπαγιάτικα. Σίγουρα τα αυγά μερικών ημερών (3 ή 4) ξεφλουδίζονται πολύ πιο εύκολα απ΄ότι τα εξαιρετικά φρέσκα, όπου η μεμβράνη κολλάει στο τσοφλι, ωστόσο, υπάρχουν λύσεις και σε αυτή την περίπτωση.

Το παγωμένο νερό & η μαγειρική σόδα είναι τα μυστικά
Το κρύο νερό (παγωμένο ακόμη καλύτερα) θα σφίξει το ασπράδι και θα βοηθήσει στο ξεφλούδισμα ενώ λίγη μαγειρική σόδα κατά το βράσιμο θα εξασφαλίσει σίγουρο αποτέλεσμα.

Γιατί σόδα; Τα ασπράδια των αυγών έχουν χαμηλό pH γι΄αυτό και κολλούν στο τσόφλι. Η σόδα αυξάνει το pH με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο το ξεφλούδισμά του .Ρίξε μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα μέσα στο νερό που βράζεις τα αυγά και τα τσόφλια θα απομακρυνθούν ευκολότερα και ταχύτερα παρά ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ TA ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

Γιατί παγωμένο νερό; Αφενός για να μην κάψουμε τα δάχτυλά μας και να μπορέσουμε να το καθαρίσουμε με μεγαλύτερη ευκολία κι αφετέρου διότι όταν το ασπράδι κρυώνει, σφίγγει ακόμη περισσότερο και ξεκολλάει ευκολότερα από το τσόφλι. Μάλιστα, όσο πιο παγωμένο το νερό τόσο το καλύτερο! Άσε το αυγό μέσα σε παγωμένο νερό για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν το καθαρίσεις (βάλε παγάκια μέσα σε νερό της βρύσης αν δεν έχεις νερό στο ψυγείο) και καλή όρεξη!

Πάμε τώρα όμως στα μαγικά αυτού του τύπου! Δείτε πως ξεφλουδίζει σε 5 δεύτερα ένα βραστό αυγό

Μπορεί να μην αποτελεί την… σούπερ ανακάλυψη, ωστόσο, όταν δείτε το παρακάτω βιντεάκι, σίγουρα θα πείτε ότι είναι εντυπωσιακό να μπορεί κάποιος να ξεφλουδίσει ένα βραστό αυγό σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Δεν θέλει κόπο, θέλει όμως να ακολουθήσετε τον τρόπο του αποσπάσματος, που εφαρμόζει ο κύριος!

Έτσι είναι πολύ εύκολο να ξεφλουδίσει κάποιος ένα αυγό χωρίς ούτε καν να λερώσει τα χέρια του, όπως συμβαίνει συνήθως!

Δείτε τον απόλυτο τρόπο στο βίντεο:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ