Tι κοινό έχουν όλα τα ευτυχισμένα ζευγάρια


Δεν είναι κρυφό ότι ο έρωτας έπειτα από κάποια χρόνια «ξεφουσκώνει». Τον αντικαθιστά η αγάπη και η αφοσίωση, χάρη στις οποίες η ευτυχία ενός ζευγαριού διατηρείται. Το γεγονός ότι υπάρχουν ζευγάρια αγαπημένα που είναι μαζί δεκαετίες, αποδεικνύει ότι ευτυχία δεν είναι τόσο άπιαστη τελικά. Ποιους όμως άγραφους κανόνες ακολουθούν και τα καταφέρνουν;
Tι κοινό έχουν όλα τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Επικοινωνούν ουσιαστικά
Μπορεί να μην έχουν τίποτα καινούριο να μοιραστούν, ωστόσο η συζήτηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Δεν τους ενοχλεί να μιλούν για ίδια θέματα, ενδιαφέρονται για την μέρα τους και ακούν με προσοχή τον σύντροφό τους.

Σέβονται την ιδιωτική ζωή ο ένας του άλλου
Το ότι είναι μαζί, δεν τους «υποχρεώνει» να είναι σιαμαίοι. Σέβονται την προσωπική ζωή του καθενός και αφήνουν χώρο για φίλους, χόμπι και οτιδήποτε ευχαριστεί τον καθένα ξεχωριστά.

Δεν προσπαθούν να αλλάξουν ο ένας τον άλλον
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δέχονται τα ελαττώματα του συντρόφου τους. Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ο/η «τέλειος-α» σύζυγος και δεν προσπαθούν να αλλάξουν ο ένας τον άλλον. Σέβονται και εκτιμούν αυτό που γνώρισαν στην αρχή και εστιάζουν στα θετικά.

Οι δυσκολίες τους δένουν
Όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, λειτουργούν σαν ομάδα και προσπαθούν να βρουν λύση. Δεν απομακρύνονται, ούτε ανταλλάσσουν κατηγορίες προκειμένου να μη νιώσουν ότι φέρουν ευθύνη. Συμπορεύονται και στηρίζουν ο ένας τον άλλον στον κοινό τους βίο. Γιατί μια ζωή μαζί, σημαίνει μια ζωή που περιλαμβάνει και καλές και κακές στιγμές.

Συγχωρούν
Η συγχώρεση είναι ένας είδος λύτρωσης τόσο για αυτόν που μετανιώνει για το σφάλμα του, τόσο και γι’ αυτόν που συγχωρεί. Σε μια μακροχρόνια σχέση είναι αδύνατον να μην γίνουν λάθη ή να μην ειπωθούν «βαριές» κουβέντες. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια συγχωρούν για να γιατρευτούν οι πληγές τους και να προχωρήσουν παρακάτω.

Είναι τρυφεροί μεταξύ τους
Δεν χρειάζεται η αγκαλιά ή το φιλί να αποσκοπούν στο σεξ. Η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού μπορεί να έχει τα πάνω και τα κάτω της, όμως αυτό δεν ισχύει για την τρυφερότητα. Είναι πολύ σημαντικό για την σχέση να βλέπουν τους εαυτούς τους ως εραστές και όχι…συγκάτοικους.

Τσακώνονται για να βρουν λύση…
… και όχι για να ξεσπάσουν. Κανένας δεν μοιάζει απόλυτα με τον άλλον. Μπορεί να υπάρχουν κοινά στοιχεία, όμως ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις και τρόπους αντιμετώπισης. Γι’ αυτό και το κλειδί μιας ισορροπημένης σχέσης είναι οι αμοιβαίες υποχωρήσεις που στοχεύουν στην λύση μιας διαφωνίας ή ενός προβλήματος και όχι στην διόγκωσή του.

Έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες από την σχέση τους
Μερικές φορές έχουμε περισσότερες απαιτήσεις από τους ανθρώπους που αγαπάμε, αλλά και από τον εαυτό μας, με αποτέλεσμα όταν δεν ικανοποιούνται να απογοητευόμαστε. Είναι πολύ καλό σημάδι για ένα ζευγάρι να υπάρχουν προσδοκίες, αρκεί να στοχεύουν στο να γίνονται καλύτεροι σύντροφοι και όχι να καλύπτουν τις προσωπικές τους ανασφάλειες.

Προσπαθούν να βρίσκουν χρόνο για τους δυο τους

Τα παιδιά και οι υποχρεώσεις σίγουρα περιορίζουν τον χρόνο ενός ζευγαριού. Οι προσωπικές στιγμές όμως είναι ζωτικής σημασίας για την σχέση γι’ αυτό και τα ευτυχισμένα ζευγάρια προσπαθούν να «ξεκλέψουν» λίγο χρόνο με την πρώτη ευκαιρία. Μπορεί να είναι μισή ώρα το πρωί ή το βράδυ ή ένα ραντεβού το μήνα. Στην τελική εκτός από γονείς, είναι και σύντροφοί.

Γελούν
Το γέλιο είναι θετικό και ευεργετικό για κάθε ανθρώπινη σχέση. Πόσο μάλλον για τις ερωτικές. Τα ευτυχή ζευγάρια διατηρούν την αίσθηση του χιούμορ τους, αλληλοπειράζονται και θεωρούν το γέλιο απαραίτητο υλικό για την επιτυχημένη συνταγή του γάμου. Ποιος άλλωστε δεν θέλει να βλέπει τον αγαπημένο του ευτυχισμένο;

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ