Βελτίωσε την υγεία σου μέσα σε 30 λεπτά, λένε οι έρευνες


Πολλοί είναι οι άνθρωποι που περνούν ώρες ατελείωτες μπροστά από τον υπολογιστή, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους. Μια νέα έρευνα,όμως, μας λέει πως η βελτίωση της υγείας απαιτεί μόλις 30 λεπτά κάθε μέρα. Πώς;

Είναι γνωστό πως η καθιστική ζωή επηρεάζει την υγεία σου και τη βάζει σε κίνδυνο και αυτό το έχουν αποδείξεις πολλές προηγούμενες έρευνες. Μια νέα έρευνα μας λέει πως η βελτίωση της υγείας μπορεί να γίνει μόλις με 30 λεπτά γυμναστικής την ημέρα. Κι έχει και αποδείξεις.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Columbia University Irving Medical Center και δημοσιεύτηκε στο American Journal of Epidemiology. Τα ευρήματά της έδειξαν ότι μόλις 30 λεπτά γυμναστικής μπορούν να σε βοηθήσουν σημαντικά στην υγεία σου. Και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός αφού μπορείς να κάνεις όποιο είδος γυμναστικής θέλεις κι αγαπάς.

Σύμφωνα με την έρευνα, αυτά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι να κινείσαι στην καθημερινή σου ζωή και πόσο μπορεί να συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας σου.

Οι ερευνητές έχουν αποδείξει πως αν κάθεσαι για μια ώρα ή περισσότερο χωρίς να κινείσαι αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας, τα οποία όμως μπορείς να τα αποφύγεις με λίγη γυμναστική, ακόμη και διατάσεις.

Είναι σημαντικό, όπως επισημάνουν να κάνεις μικρά διαλείμματα και να κινείσαι ώστε να προστατέψεις την υγεία σου. Ναι, μια τόσο μικρή κίνηση είναι τόσο σημαντική για τον οργανισμό σου.

Το να θυμάσαι να σηκώνεσαι από το γραφείο για λίγο κάθε μισή ώρα θα σου κάνει καλό και μάλιστα, προτείνουν πως μια καλή τακτική για να μην το ξεχνάς είναι να βάζεις μια υπενθύμιση στο κινητό σου.

Μπορείς να δοκιμάσεις μερικές διατάσεις, γρήγορο περπάτημα, yoga, όποια άσκηση σε ευχαριστεί. Παράλληλα, υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές όπως το να βγάλεις τον σκύλο βόλτα για μισή ώρα, να κάνεις διάδρομο ή pilates.

Μια μέτρια άσκηση είναι αρκετή για να δεις αποτέλεσμα. Εσύ δεν έχεις 30 λεπτά μέσα στο 24ωρο σου για την υγεία σου;

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ