Το καλύτερο trick για να θυμάσαι την κάθε λεπτομέρεια!


Αν δεν τα πας και τόσο καλά με τη μνήμη σου, αν διαρκώς ξεχνάς πράγματα τότε σου έχουμε τη λύση! Έρευνες λένε ποιο είναι το καλύτερο trick για τη μνήμη.
Την επόμενη φορά που πρέπει να θυμηθείς κάτι πολύ σημαντικό, όπως μια σημαντική ημερομηνία, τότε πάρε χαρτί και μολύβι και ζωγράφισε κάτι που να σου το θυμίζει. Αυτό είναι το κατάλληλο trick για τη μνήμη!

Σύμφωνα με έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Consciousness and Cognition, αποδείχθηκε πως η ζωγραφική είναι η καλύτερη μέθοδος για να μπορείς να θυμηθείς όλες τις νέες πληροφορίες. Και ναι, είναι πιο δραστική απ’ το να γράφεις και να ξαναγράφεις τις σημειώσεις ή κάτι που θέλεις να θυμάσαι.

Ο καλύτερος τρόπος είναι η ζωγραφική! Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η ζωγραφική βοηθά κυρίως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και αυτά που πάσχουν από άνοια. Το να ζωγραφίζεις είναι μια απλή πρακτική και σε βοηθά καθημερινά να βελτιώνεις τη μνήμη σου.

Για παράδειγμα μπορείς να ζωγραφίσεις μερικά λαχανικά που πρέπει να αγοράσεις αργότερα ή κάτι που να σου θυμίζει ένα σημαντικό ραντεβού. Ναι, είναι καλύτερο να το ζωγραφίσεις από το να το γράψεις.

Για να κάνουν την έρευνα, οι επιστήμονες εξέτασαν 48 ενήλικες από την ηλικία περίπου των 19 ετών και άνω. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους ανθρώπους να γράψουν 15 λέξεις και να σχεδιάσουν άλλες 15.

Για να δημιουργηθεί ένα σωστό πείραμα, τους ζητήθηκε να εκτελέσουν διάφορες εργασίες όπως το να ακούσουν και να ταξινομήσουν 60 ήχους ως χαμηλούς, μεσαίους και ψηλούς. Μόλις ολοκληρώθηκε η εργασία, δόθηκαν στα άτομα δύο λεπτά για να ανακαλέσουν όσες περισσότερες λέξεις μπορούσαν από το πρώτο πείραμα.

Και οι περισσότεροι θυμήθηκαν τις λέξεις που είχαν ζωγραφίσει, ενώ σίγουρα χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για αυτά τα ευρήματα και να την επίδραση της ζωγραφικής σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή σε ασθενείς με άνοια.

Με την ηλικία, η ικανότητα των ανθρώπων να θυμούνται νέες πληροφορίες εξασθενεί λόγω της επιδείνωσης των κρίσιμων δομών του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη μνήμη. Ωστόσο, υπάρχουν πρακτικές για να βελτιώσεις τη μνήμη σου. Και η καλύτερη από αυτές είναι η ζωγραφική!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ