Πώς θα νιώσεις άνετα με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σου;


Υπάρχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά των περισσότερων γυναικών, στην οποία βρίσκονται τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Γόβες, ψηλοτάκουνα πέδιλα, παπούτσια με block heel ή kitten heel τακούνι σε κάθε πιθανή απόχρωση, pattern και στιλ μπορούν να αναβαθμίσουν στη στιγμή κάθε μας σύνολο και να μας κάνουν να ξεχωρίσουμε.

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, επίσης, έχουν την ιδιότητα να προσφέρουν στα looks μας έναν τόνο πολυτέλειας και κομψότητας. Αν θέλουμε βέβαια να είμαστε ειλικρινείς, τα ψηλοτάκουνα τακούνια δεν είναι και η πιο άνετη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινότητα μας, όσο είναι ας πούμε τα sneakers και γενικά τα flat παπούτσια.

Όσο όμορφα και κομψά να είναι τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, μας δυσκολεύουν στο περπάτημα ή προκαλούν πόνο και ερεθισμό στα πόδια μας. Ευτυχώς, βέβαια, υπάρχουν 7 εύκολα και χρήσιμα tips που θα σας κάνουν να ξεχάσετε τα flats και τα sneakers και να μην μπορείτε να αποχωριστείτε να ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Τα tips που πρέπει να γνωρίζει κάθε fashionista

Χρησιμοποιείστε πάγο
Αν νιώθετε πως τα καινούρια σας ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι κάπως στενά και ψάχνετε τρόπο για να τα κάνετε να είναι πιο άνετα, ο πάγος είναι μία από τις λύσεις που προτείνουν οι ειδικοί. Πάρτε μικρές πλαστικές σακούλες, γεμίστε τες με νερό και προσέξτε να μείνει όλος ο αέρας εκτός. Τοποθετείστε τις σακούλες με το νερό μέσα στα ψηλοτάκουνα πέδιλα σας και βάλτε τα στην κατάψυξη για 4 με 8 ώρες. Αφού περάσει ο χρόνος, αφαιρέστε τα από την κατάψυξη και αφήστε τον πάγο να λιώσει, όσο βρίσκεται μέσα στα παπούτσια σας σε θερμοκρασία δωματίου. Ο πάγος θα βοηθήσει τα ψηλοτάκουνα πέδιλα σας να «ανοίξουν» και να τα νιώθετε πιο άνετα.

Χρησιμοποιείστε το πιστολάκι για τα μαλλιά
Είναι ένας από τους πιο γνωστούς τρόπους που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να αντιμετωπίσουν τα πολύ στενά παπούτσια. Η θερμότητα από τη συσκευή θα κάνει το δέρμα των παπουτσιών σας να χαλαρώσει, ώστε να σας ταιριάζει άψογα. Μπορείτε να φορέσετε ένα ζευγάρι κάλτσες μέσα από τα πέδιλα, να βάλετε το πιστολάκι στον ζεστό αέρα και να ζεστάνετε το παπούτσι σας σε απόσταση μικρότερη των 20 εκατοστών και με διάρκεια 1 λεπτού. Ταυτόχρονα, προσπαθήστε να κουνάτε το πόδι σας από μέσα, ώστε να βοηθήσετε το δέρμα του παπουτσιού να χαλαρώσει και να πάρει τη μορφή του πέλματος σας.

Φορέστε μία κάλτσα
Αν έχετε πάρει ένα καινούριο ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα, αλλά σας φαίνεται πως είναι κάπως στενά και φοβάστε να τα φορέσετε, τη λύση θα σας προσφέρουν οι κάλτσες. Φορέστε ένα ζευγάρι κάλτσες μέσα από τα πέδιλα όσο βρίσκεστε στο σπίτι σας και κάντε κάποιες βόλτες ή τις δουλειές του σπιτιού φορώντας τα. Έτσι, το δέρμα των παπουτσιών σας θα χαλαρώσει και θα μπορείτε να τα φορέσετε στην επόμενη έξοδο σας… χωρίς τις κάλτσες φυσικά.

Χρησιμοποιείστε αποσμητικό
Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά το αποσμητικό σας μπορεί να έχει παραπάνω από μία χρήσεις. Αν κάποιο σημείο των παπουτσιών σας, σας ερεθίζει και σας κάνει να μην μπορείτε να περπατήσετε άνετα, υπάρχει λύση. Την επόμενη φορά, πριν φύγετε από το σπίτι θυμηθείτε να βάλετε στα σημεία που σας ενοχλεί αποσμητικό, καθώς θα κάνει το δέρμα το παπουτσιών σας πιο απαλό και δεν θα σας προκαλεί ερεθισμούς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ