Πώς να κάνετε το σπίτι σας ζεστό και φιλόξενο (ακόμη κι αν είστε μίνιμαλ!)


Αγαπάτε τους ζεστούς αλλά ταυτόχρονα λιτούς χώρους στο σπίτι σας; Μερικοί λένε ότι χρειάζεται ταλέντο για να το επιτύχετε! Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων πιστεύουν ότι μίνιμαλ δεν σημαίνει απαραίτητα λευκοί τοίχοι, ούτε και ένα «άδειο» σπίτι από έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία. Οι χώροι πρέπει να σηματοδοτούν μία διάθεση φιλοξενίας, ηρεμίας και θαλπωρής και μερικές ιδέες μπορεί να σας φανούν χρήσιμες!

Οι interior designers έχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές ώστε να νιώθετε στο σπίτι σας άνετα και ζεστά, σαν ένα χαρούμενο καλωσόρισμα κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα σας! Ας δούμε κάποιες από τις πιο δημοφιλείς ιδέες για ένα αποτέλεσμα “cozy home”.

1. Επιλέξτε ένα θερμό χρώμα στους τοίχους: Το λευκό και το γκρι είναι από τη φύση τους ψυχρά χρώματα. Αν λοιπόν, θέλετε το σπίτι σας να αποπνέει μία αίσθηση ζεστασιάς, χρησιμοποιήστε ένα θερμό χρώμα.

Για παράδειγμα, επιλέξτε ένα κρεμ, ένα γλυκό παστέλ με σατινέ υφή στην απόχρωση της βανίλιας και συνδυάστε το με ανάλογες αποχρώσεις. Το αποτέλεσμα γίνεται γλυκό και τρυφερό.

2. Ενσωματώστε το ξύλο: Το ξύλο ζεσταίνει αμέσως ένα δωμάτιο. Είτε πρόκειται για τα δάπεδα είτε για τα έπιπλα. Προτιμήστε έπιπλα κουζίνας από ξύλο, φροντίστε να υπάρχουν ξύλινα έπιπλα στη διακόσμηση του σαλονιού, της τραπεζαρίας ή της κρεβατοκάμαρας είτε πρόκειται για ανοιχτόχρωμο είτε για πιο σκούρα ξύλα.

3. Στρώστε χαλιά: Τα χαλιά προσθέτουν αμέσως ζεστασιά σε οποιοδήποτε χώρο. Αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε. Μικρά ή μεγαλύτερα, όχι μόνο προσθέτουν θαλπωρή αλλά και στολίζουν με την παρουσία τους.

4. Προσθέστε διαφορετικές υφές. Ακόμη και σε έναν αυστηρά μίνιμαλ χώρο (ή μάλλον κυρίως σε αυτόν) υιοθετήστε διαφορετικές υφές στις στόφες, στα υφάσματα για τα μαξιλάρια, τις κουρτίνες και τα έπιπλα. Αναμείξτε βαμβακερά με βελούδο, μπροκάρ, γούνα…

5. Ανάμειξη παλιού και νέου: Μία ακόμη διακοσμητική ιδέα είναι να αναμείξετε μοντέρνα με vintage ή πιο κλασικά έπιπλα. Για παράδειγμα μπορείτε να έχετε ένα τραπέζι από γυαλί σε μοντέρνα γραμμή αλλά οι καρέκλες να είναι κλασικές από ξύλο ή ντυμένες με ύφασμα.

Χρησιμοποιήστε έναν καναπέ σε μοντέρνα γραμμή αλλά το τραπεζάκι μπορεί να είναι ένα παλιό μπαούλο και αντί να έχετε ίδιες πολυθρόνες, προσθέστε μία μπερζέρα ή μία πολυθρόνα από δέρμα.

6. Προσθέστε λουλούδια και φυτά: Τα φυτά, τα λουλούδια, τα φρούτα και τα λαχανικά χαρίζουν ζωντάνια και ομορφιά σε κάθε χώρο.

7. Στολίστε με μαξιλάρια και ριχτάρια: Ένας εύκολος τρόπος να χαρίσετε άνεση και ζεστασιά στο σαλόνι, το καθιστικό και την κρεβατοκάμαρά σας είναι να επιλέξετε τα ανάλογα διακοσμητικά μαξιλάρια και απαλά, «χουχουλιαστά» ριχτάρια και κουβερτούλες.

8. Κρεμάστε τους πίνακες στο επίπεδο των ματιών: Αν δεν σας αρέσουν οι πολλές κορνίζες, οι πίνακες και οι φωτογραφίες έχει καλώς. Αλλά οι άδειοι τοίχοι μοιάζουν «γυμνοί». Ο καλύτερος τρόπος είναι να επιλέξετε μερικά κάδρα, τα οποία θα καρφώσετε στο ύψος των ματιών.

9. Mix and match. Τα έπιπλα σας (όπως είπαμε και πιο πριν) δεν χρειάζεται να έρθουν σε ένα σετ, και μάλλον δεν πρέπει! Ένας χώρος γίνεται πιο ενδιαφέρον αν αναμείξετε χρώματα, στιλ, υφές και υλικά.

10. Χρησιμοποιήστε ζεστά μέταλλα: Αν αγαπάτε τα μεταλλικά στοιχεία, από τα έπιπλα μέχρι τα φωτιστικά, επιλέξτε τα σε ζεστές αποχρώσεις του μπρούντζου ή του χρυσαφί. Χαρίζουν ζεστασιά αλλά και μία νότα πολυτέλειας, ιδιαίτερα στις αποχρώσεις του χρυσού.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ