Στα χέρια της Αστυνομίας 25 παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες

Συνελήφθησαν 25 γυναίκες οι οποίες εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής χωρίς να φέρουν τα απαραίτητα προσόντα και να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν τις νυκτερινές ώρες της 17ης Ιανουαρίου από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Χαϊδαρίου και Ελευσίνας σε νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής έβγαλαν «λαβράκια»!

Συγκεκριμένα:

Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε δύο νοσοκομεία κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι 25 γυναίκες (είκοσι τέσσερις αλλοδαπές και μία ημεδαπή) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος και βιβλιάριο υγείας της αρμόδιας Αρχής. Επίσης δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων των συγκεκριμένων νοσοκομείων ως όφειλαν.

Τα τελευταία χρόνια, η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, καθώς στερεί έσοδα από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, με τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών ούτε και ασφαλιστικές εισφορές, θεωρείται παράνομο και διώκεται ποινικά.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

Please enter your comment!
Please enter your name here