Ερευνητές εντόπισαν κοινό παράγοντα καρκίνου – ρευματικών παθήσεων


Σε μία μελέτη που καταγράφεται στο Medline εξετάστηκαν οι μυοσκελετικές και ρευματικές παθήσεις που προκλήθηκαν από αναστολείς ανοσολογικών σημείων ελέγχου. Η θεραπεία αναστολέων του σημείου ελέγχου είναι μια μορφή ανοσοθεραπείας για θεραπεία καρκίνου που βρίσκεται υπό έρευνα.

Η θεραπεία στοχεύει στα ανοσοποιητικά σημεία ελέγχου, βασικούς ρυθμιστές του ανοσοποιητικού συστήματος που διεγείρουν ή αναστέλλουν τις δράσεις τους, τους οποίους οι όγκοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να προστατευθούν από τις επιθέσεις του ανοσοποιητικού συστήματος.

Καθώς οι αναστολείς ανοσολογικών σημείων ελέγχου τυγχάνει να είναι νέα αντινεοπλασματικά φάρμακα και σχετίζονται με ανοσολογικά επεισόδια (AEs), αυτό περιλαμβάνει ρευματικές νόσους και μυοσκελετικές παθήσεις.

Οι επεξεργασίες αναστολέων ανοσολογικών σημείων αναφοράς σύμφωνα με τις μελέτες που αναφέρονται στη βιβλιογραφία σχετίζονται με αρκετές μυοσκελετικές και ρευματικές παθήσεις.  Ενώ, στις μελέτες περιπτώσεων και στις αναφορές περιστατικών καταγράφεται ότι η αρθραλγία και η μυαλγία ήταν τα πιο συχνά αναφερόμενα ρευματικά και μυοσκελετικά νοσήματα, η συγγένεια αρθρίτιδας, μυοσίτιδας και αγγειίτιδας είναι λίγο πολύ χαρακτηριστικότερη.  Οι παθήσεις που περιγράφονται επίσης,  είναι το σύνδρομο sicca, η ρευματική πολυμυαλγία, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος και η σαρκοείδωση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα συχνά αναφερόμενο συμβάν που συνδέει τις πρόσφατα επαγόμενες μυοσκελετικές και ρευματικές παθήσεις με τη θεραπεία αναστολέων του ανοσοποιητικού ελέγχου έρχεται στην επιφάνεια με τις νέες έρευνες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ