Πέντε λάθη στο μακιγιάζ που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις


Όταν σκέφτεστε λάθη στο μακιγιάζ, κατά πάσα πιθανότητα σας έρχονται στο νου γαλάζιες σκιές συνδυασμένες με ροζ κραγιόν ή μολύβι χειλιών που βγαίνει πολύ έξω από το περίγραμμα. Στην πραγματικότητα όμως τα λάθη είναι πιο απλά και τα βλέπουμε καθημερινά σε αμέτρητες γυναίκες. Μήπως είστε και εσείς μία από αυτές;

Δίνετε σχήμα στα φρύδια σας
Τα γεμάτα φρύδια είναι τέλεια και μπλα μπλα μπλα αλλά το μολύβι φρυδιών (και οι σκιές) δεν είναι εδώ για να αλλάξουν το σχήμα τους όμως. Είναι εδώ για να γεμίσουν τυχόν κενά και να το-νί-σουν το σχήμα σας. Με το να ζωγραφίζετε στην ουσία τα φρύδια που θα θέλατε δεν καταφέρνετε κάτι παραπάνω από το να τα κάνετε να δείχνουν πολύ έντονα και άσχημα. Μην το παρακάνετε λοιπόν με το μολύβι και γεμίστε απλά τα φρύδια σας, μην τα φτιάξετε από το μηδέν.

Φοράτε υπερβολική πούδρα
Η πούδρα προορίζεται για ελαφριά κάλυψη και μείωση της γυαλάδας. Με το να περνάτε στρώσεις επί στρώσεων (κυρίως κατά τη διάρκεια της βραδιάς) τότε το μόνο που καταφέρνετε είναι να κάνετε την επιδερμίδα σας να δείχνει χάρτινη, θαμπή και άτονη. Περιοριστείτε λοιπόν σε λίγη πούδρα και για τη γυαλάδα προμηθευτείτε blotting papers.

Συνδυάζετε λανθασμένα ρουζ-κραγιόν
Όταν επιλέγετε το κραγιόν σας πρέπει να έχετε στο νου το χρώμα του ρουζ σας και το αντίστροφο. Για παράδειγμα, αν πρόκειται να βάλετε κάποιο πολύ σκούρο κραγιόν, φορέστε λίγο μπρόνζερ στα μάγουλα. Το ρουζ και το κραγιόν αλληλοσυμπληρώνονται συνεπώς μην τα διαλέγετε ξεχωριστά. Αν πρέπει να σετάρετε κάτι αυτά τα δύο είναι πρώτα.

Βάζετε πολύ foundation
Ο ρόλος του foundation είναι η ομοιομορφία χρώματος. Αν θέλετε μεγαλύτερη κάλυψη σε συγκεκριμένα σημεία τότε θα την έχετε με το concealer. Βάζοντας λοιπόν πολύ foundation και μάλιστα σε όλο το πρόσωπο δημιουργείτε το εφέ μάσκας και αυτό είναι το χειρότερο. Περάστε μια ελαφριά στρώση βάσης και μόνο από σημεία που χρειάζεται και θα δείχνετε πολύ πιο φυσικές και φρέσκιες.

Παραλείπετε το primer
Υπάρχει λόγος που τα primers βρίσκονται στο εμπόριο: δημιουργούν μια σταθερή βάση επάνω στην οποία το μακιγιάζ σας μένει πιο σταθερό και δείχνει πιο όμορφο. Επισκεφθείτε ένα κατάστημα καλλυντικών, βρείτε τη φόρμουλα που σας ταιριάζει και είμαστε βέβαιες πως με την πρώτη χρήση θα εθιστείτε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ