Αποφεύγεις κι εσύ να φτιάχνεις καφέ στο γραφείο γι’ αυτό τον λόγο;


Δεν υπάρχει μέρα στο γραφείο που να μην πίνεις καφέ, εκτός αν είσαι από εκείνους που υποστηρίζουν πως είναι λάτρεις του τσαγιού και δεν χρειάζονται τον καφέ για να ξυπνήσουν! Αν δεν είσαι, λογικά θεωρείς αδιανόητο να περάσει το 8ωρο-10ωρο που δουλεύεις χωρίς να έχεις τελειώσει τουλάχιστον δύο καφέδες.

Όμως, φτιάχνεις καφέ στο γραφείο ή κάνεις delivery απ’ τα γύρω μαγαζιά; Αν αποφεύγεις να κάνεις καφέ στο γραφείο, υποπτευόμαστε πως ο λόγος κρύβεται στο ότι δεν έχεις διάθεση να σε «χώσουν» οι συνάδελφοί σου να φτιάξεις και σ’ εκείνους! Έχουμε άδικο;

Σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε απ’ το Hyper Recruitment Solutions, με 2.000 συμμετέχοντες, οι μισοί απ’ αυτούς συμφώνησαν ότι αποφεύγουν να φτιάχνουν οι ίδιοι καφέ στη δουλειά τους για να μην χρειάζεται να κάνουν και για τους συναδέλφους τους!

Όπως αναφέρεται στα αποτελέσματα της μελέτης, οι εργαζόμενοι μπορεί να είναι πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους σε κάποια θέματα, αλλά σίγουρα δεν θέλουν να τους φτιάχνουν καφέ!

Για την ακρίβεια, οι συμμετέχοντες στην έρευνα είπαν πως θα προτιμούσαν να αποφύγουν τελείως το να φτιάξουν καφέ σε άλλους στο γραφείο!

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι τέσσερις στους πέντε ανθρώπους βρίσκουν μερικές συζητήσεις με τους συναδέλφους στο γραφείο «ενοχλητικές», ειδικά εάν πρόκειται για ποδόσφαιρο ή για παιδιά. Γενικά όλοι περνάμε όμορφα στο γραφείο…!

Άλλα ενοχλητικά θέματα που ανέφεραν, περιλάμβαναν τις συζητήσεις για τον καιρό και τα σχέδια του Σαββατοκύριακου.

Κι αν διαβάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας πιστεύεις απλά πως πως όλοι μισούμε τους συναδέλφους μας, έρχεται μια ακόμα διαπίστωση της έρευνας που δείχνει πως ακόμα υπάρχει ελπίδα: Οι περισσότεροι συμμετέχοντες δήλωσαν πως θεωρούν φυσιολογική τη σωματική επαφή με τους συναδέλφους, όπως μια φιλική αγκαλιά ή ένα φιλί στο μάγουλο μετά το Σαββατοκύριακο, εάν φυσικά υπάρχει καλή μεταξύ τους σχέση και σχετική οικειότητα!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ