Τέλεια χόμπι που μπορείς να ξεκινήσεις σε κάθε ηλικία


Και ποιος λέει πως δεν μπορείς να πας για bungee jumping στα 60 σου; Καλή φυσική κατάσταση και υγεία να έχεις, και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αν, όμως, η φυσική σου κατάσταση δεν είναι αυτή που ήταν στα 20, και αυτό που ψάχνεις είναι κάτι με λιγότερες προϋποθέσεις –ίσως και λίγο λιγότερο άγχος− τα χόμπι που ακολουθούν είναι καλύτερες εναλλακτικές από το bungee jumping.

Φωτογραφία: Όχι, δε χρειάζεσαι πανάκριβο εξοπλισμό για να ξεκινήσεις –μπορεί να τον θελήσεις αν το πάρεις πραγματικά ζεστά, αλλά προϋπόθεση το να τον έχεις από την αρχή δεν είναι. Η φωτογραφία συνδυάζει νέες γνώσεις, που κρατούν το μυαλό σε εγρήγορση, και ωραίες βόλτες στη φύση ή στην πόλη, για να κάνεις εξάσκηση συνδυάζοντας το τερπνό μετά του ωφελίμου. Μαθήματα και λέσχες υπάρχουν πολλά.

Κατασκευή κοσμήματος: Αν η χειροτεχνία ήταν το αγαπημένο σου μάθημα στο σχολείο, θα διαπρέψεις στο νέο σου χόμπι –και θα κάνεις και τους δικούς σου ανθρώπους χαρούμενους, με τα τέλεια δωράκια που θα τους φτιάχνεις.

Δημιουργική γραφή: Μη γελάς, υπάρχουν σπουδαίοι συγγραφείς που δεν είχαν γράψει ούτε λέξη μέχρι τα 50 τους (ο Ντανιέλ Τσαβαρία είναι ένας από αυτούς που αξίζει να ανακαλύψεις). Και σπουδαίος συγγραφέας να μη γίνεις, το να γράφεις ιστορίες είναι ένα πολύ διασκεδαστικό χόμπι, κρατά το μυαλό σε εγρήγορση πολύ περισσότερο από τα σταυρόλεξα, ακονίζει την φαντασία σου και βοηθά να εκτιμήσεις καλύτερα και βαθύτερα τη λογοτεχνία που ενδεχομένως ήδη διαβάζεις. Σεμινάρια δημιουργικής γραφής είναι γεμάτη η Αθήνα.

Pilates: Ένας δημιουργικός τρόπος εκγύμνασης με έμφαση στην ενδυνάμωση του κέντρου του σώματος, για τη βελτίωση της ευλυγισίας και της ισορροπίας, το Pilates πραγματοποιείται πάνω σε στρώματα, με ειδικά όργανα γυμναστικής και είναι κατάλληλο για άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Προγράμματα θα βρεις σχεδόν σε κάθε γυμναστήριο κάθε γειτονιάς, και δωρεάν στο ΚΠΙΣΝ, στο καταπράσινο ξέφωτο του πάρκου, από Δευτέρα έως Παρασκευή, κάποιες μέρες πολύ νωρίς το πρωί, κάποιες τα απογεύματα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ