Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Παράταση στη θητεία του Νικόλαου Οικονομόπουλου έδωσε τελικά η Διεθνής Ομοσπονδία…

11/10/2018 16:17

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Δραματική είναι πλέον η αλλαγή του σκηνικού όσον αφορά την τύχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) και του προέδρου του Νικόλαου Οικονομόπουλου, σε πλήρη αντίθεση σε όλες τις σχετικές πληροφορίες και τα δημοσιεύματα, τα οποία είχαν δει από το βράδυ της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου το φως της δημοσιότητας!

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΕΣ Νικόλαος Οικονομόπουλος προέβη μόλις, το απόγευμα της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου στην εξής γραπτή δήλωση – έκπληξη:

«Σήμερα και ώρα 14:17 έλαβα επιστολή από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) κ. Francesco Rocca, στην οποία μου ανακοινώνει ότι η ισχύς του «ξεπαγώματος» μιας ήδη ειλημμένης απόφασης από τον Σεπτέμβριο 2017, στην 36η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. στην Γενεύη, μετατίθεται χρονικά για την 1η Ιανουαρίου 2019.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι στην περίπτωση που μέχρι τότε έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα της Δ.Ο.Ε.Σ., θα ανασταλεί κάθε περαιτέρω διαδικασία εις βάρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οριστικά και αμετάκλητα.

Από τώρα με ενημερώνει ότι η Επιτροπή Συμμόρφωσης & Διαμεσολάβησης θα παρακολουθεί την πορεία ολοκλήρωσης του «οδικού» χάρτη, ώστε όταν ολοκληρώσουμε την υλοποίηση των υπολοιπόμενων προαπαιτούμενων αυτομάτως ανακαλείται η απόφαση της αναστολής, καθώς ήδη ο Πρόεδρος Rocca έχει εξουσιοδοτηθεί από τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. προς τούτο».

 

ΠΗΓΗΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης