Βρήκα τον τρόπο να μην σιδερώνω σχεδόν καθόλου τα φρεσκοπλυμένα ρούχα μου


Επιτέλους Σαββατοκύριακο! Μετά από 45 ώρες δουλειάς, 5 ώρες στους δρόμους, τις διπλάσιες σε κοινωνικές υποχρεώσεις, ψώνια, γυμναστήριο και τόσα άλλα, έφτασαν αυτές οι δύο ημέρες της εβδομάδας που θες να εκπνεύσεις όλη την κούραση, όλο το φόρτο -σωματικό και ψυχικό.

Οι δύο ημέρες που θες να αφιερώσεις στον εαυτό σου, χουχουλιάζοντας στον καναπέ για να δεις Outlander και Bodyguard στο Netflix. Να κάνεις τα beauté σου χωρίς να σε ενοχλεί κανείς. Να πας αυτό το long weekend με τον σύντροφό σου που αναβάλετε εδώ και καιρό.

Είτε είσαι μητέρα, εργαζόμενη, σύζυγος, είτε είσαι μόνη, ανεξάρτητη, δουλεύεις και οι φίλοι σου είναι τα πάντα για σένα, βάζω στοίχημα ότι οι εικόνες πιο πάνω είναι ο ενδόμυχος στόχος σου για το 2019.

Και ενώ με κάποιο τρόπο τα καταφέρνεις όλα, το σπίτι να είναι σε καλή κατάσταση, το φαγητό να έρθει απ’ έξω και τα παιδιά (αν υπάρχουν) να πάνε στη γιαγιά, ένα πράγμα γυρίζει συστηματικά στο μυαλό σου κι ας προσπαθείς να το αποφύγεις, κρύψεις, ξεχάσεις.

Το Έβερεστ που σχημάτισαν τα τρία πλυντήρια που έβαλες μέσα στην εβδομάδα.

Αυτό το βουνό από καθαρά (;), αλλά τσαλακωμένα ρούχα που μυρίζουν λίγο καυσαέριο, λίγο τζάκι -σίγουρα όχι το μαλακτικό με άρωμα ορχιδέας που πήρες ενθουσιασμένη- είναι εκεί που το άφησες και κάθε φορά νιώθεις να μεγαλώνει λίγο παραπάνω.

Welcome to the club! Συμβαίνει σε όλες. Και καλά όλα τα υπόλοιπα, με το σίδερο τι γίνεται;

Αν υπάρχει μία δουλειά στο σπίτι που με τρομοκρατεί, είναι αυτή. Όπως φαντάζομαι κι εσένα. Κι αν σου έλεγα ότι υπάρχει τρόπος τα ρούχα να μην χρειάζονται σχεδόν καθόλου σιδέρωμα;

Όχι, δεν πήρα δώρο συνδρομή σε καθαριστήριο. Αυτό όμως που πήρα εγώ -και ναι την ονομάζω αγορά της χρονιάς- είναι το πλυντήριο-στεγνωτήριο της Hoover. Στην καλύτερη επένδυση που έκανα το 2019, βάζω τα ρούχα, χωρίς να ξεχωρίσω τα λευκά από τα χρωματιστά και σε χρόνο dt, βγαίνουν πεντακάθαρα, στεγνά και σχεδόν ατσαλάκωτα. Χρειάζονται μόνο ένα γρήγορο δίπλωμα και στη ντουλάπα -ναι, είναι όσο τέλειο ακούγεται.

Ειδικότερα, η τεχνολογία All in One καταργεί την ανάγκη διαχωρισμού των ρούχων, καθώς πλένει όλα τα υφάσματα και τα χρώματα σε ελάχιστο χρόνο! Ενώ ο ατμός που διαθέτουν συγκεκριμένα μοντέλα, όπως το δικό μου, προσφέρει 80% λιγότερο ζάρωμα για εύκολο σιδέρωμα (αν με ρωτάς, είναι αχρείαστο) και βαθύ καθαρισμό.

Το πλυντήριο-στεγνωτήριο της Hoover το λειτουργώ σχεδόν αποκλειστικά μέσω internet -και από το γραφείο και από το σπίτι- όποια στιγμή θέλω, με ένα κλικ.

Είναι τόσο έξυπνο, που επεκτείνει τα προγράμματα και «ακούει» τι θέλω να πλύνω για να μου προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα. Είτε μέσω smartphone ή με το tablet μου, έχω τον προσωπικό μου βοηθό, και Smart Check Up όποτε το χρειαστώ.

Δεν είναι όμως μόνο το σιδέρωμα από το οποίο έχω ξενοιάσει. Αυτή η ντιζαϊνάτη συσκευή πλένει, στεγνώνει και προστατεύει τα ρούχα μου σαν χάδι, ενώ κάνει και οικονομία.

Ειδικά τώρα το χειμώνα, τα ρούχα στεγνώνουν στο άψε σβήσε. Με το συμβατικό πλυντήριο και το άπλωμα στο μπαλκόνι, τα ρούχα ήθελαν τουλάχιστον 24 ώρες για να στεγνώσουν, και δεν χρειάζεται να σου πω για τις βροχερές ημέρες που η μπουγάδα έκανε κατάληψη στο σαλόνι.

Οι μέρες που φορώντας το αγαπημένο μου T-shirt μύριζα σαν το τζάκι του γείτονα, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Με το πλυντήριο-στεγνωτήριο της Hoover, τα ρούχα βγαίνουν απαλά, πεντακάθαρα, οι πετσέτες αφράτες, όλα μυρίζουν φρεσκάδα και είναι σαν καινούργια. Και το πιο βασικό; Ατσαλάκωτα!

Αν αγαπάς να σιδερώνεις με τις ώρες, ξέχασε όσα σου είπα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ