Είδηση – «βόμβα»: Το αμερικανικό Πεντάγωνο καθηλώνει τα μαχητικά F-35 (pics)

F-35 | ΗΠΑ: Την προσωρινή διακοπή όλων των πτήσεων και των επιχειρησιακών αποστολών που εκτελούν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 αποφάσισε την Πέμπτη (11/10/2018) το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, μετά τη συντριβή ενός από αυτά στις 28 Σεπτεμβρίου κοντά στο Μπόφορτ της Νότιας Καρολίνα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η αναστολή των πτήσεων κρίθηκε επιβεβλημένη από τις αμερικανικές Αρχές, «προκειμένου», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πενταγώνου, «να διενεργηθεί ένας ευρύτατος έλεγχος σε όλο το στόλο των αεροσκαφών και συγκεκριμένα στο σωλήνα καυσίμου που βρίσκεται εντός της μηχανής σε όλα τα μαχητικά F-35».

Επί της ουσίας, οι τεχνικοί της αμερικανικής Αεροπορίας θα κληθούν να ελέγξουν, εάν και κατά πόσον η πρόσφατη συντριβή του F-35 στη Νότια Καρολίνα σχετίζεται με κάποιο ελάττωμα στο συγκεκριμένο μηχανικό τμήμα του αεροσκάφους, ώστε να προχωρήσουν στην άμεση αντικατάστασή του σε όλα τα αεροπλάνα αυτού του τύπου.

Από την πλευρά του, πάντως, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Τζο Ντελαβεντόβα, υπογράμμισε ότι «οι διαδικασίες επιθεώρησης αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 24 – 48 ώρες».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here