Τι θα συμβεί στο σώμα σου όταν αρχίσεις να πίνεις 3,5 λίτρα νερό την ημέρα


Διάφορες συμβουλές σε κάνουν να πιστεύεις ότι πίνοντας αρκετό νερό την ημέρα, θα λύσεις κάθε πρόβλημα που έχεις. Από την απώλεια βάρους έως την αντιγήρανση. Μπορεί ακόμη και να ξεγελάσεις τον εαυτό σου, ώστε να πίνεις ακόμα περισσότερο για τους ίδιους λόγους. Αλλά τι ισχύει τελικά;

Σαφώς, δεν είναι μια θεραπεία για όλα τα θέματα που αφορούν το σώμα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά εκπληκτικά πράγματα, στα οποία βοηθάει η ενυδάτωση. Παρακάτω, θα μάθεις όλη την αλήθεια πίσω από ένα μπουκάλι νερό.

1. Ο μεταβολισμός σου θα αυξηθεί
Εάν το ανθρώπινο σώμα καταναλώνει 30 ml νερού σε μια δεδομένη ώρα, ο μεταβολικός ρυθμός θα αυξηθεί κατά 30% για τα επόμενα 30 έως 40 λεπτά. Με τη δέσμευση να πίνεις το μισό σωματικό σου βάρος σε ml κάθε μέρα ή αν στοχεύσεις στα 3,5 λίτρα, σίγουρα θα δεις να χάνεις περισσότερο βάρος.

Υπάρχει ένα μόνο ένζυμο, που ονομάζεται λιπάση, το οποίο πρέπει να ενεργοποιηθεί στο σώμα σου, για να κινητοποιήσει το λίπος (δηλαδή να το ξεφορτωθεί.) Το νερό είναι ένα από τα πολλά απαραίτητα συστατικά για την ενεργοποίηση της λιπάσης.

2. Οι προπονήσεις σου θα βελτιωθούν σε κυτταρικό επίπεδο
Ως προς τη φυσική κατάσταση, το νερό είναι το κλειδί για υγιή και καλά λειτουργικά κύτταρα. Οπότε το να πίνεις αρκετό, θα σε βοηθήσει να προπονείσαι και σε κυτταρικό επίπεδο.

Η αφυδάτωση επηρεάζει αρνητικά την άσκηση αντοχής, οπότε βεβαιώσου ότι είσαι ενυδατωμένη, όταν πας για τρέξιμο. Οι προπονήσεις αντοχής και δύναμης μαζί, όπως το CrossFit επηρεάζονται λιγότερο από την αφυδάτωση. Ωστόσο, θα παρουσιάσεις κάποια έλλειψη στην απόδοσή σου. Η διαρκής ενυδάτωση, λοιπόν, αυξάνει την απόδοση σε όλες τις μορφές άσκησης, αλλά το να πίνεις πολύ νερό πριν από μια προπόνηση θέλει προσοχή. Μπορεί να σου προκαλέσει κράμπες, να σε κάνει να αισθάνεσαι πιο υποτονική και λιγότερο συγκεντρωμένη στον στόχο σου. Κατανάλωσε ένα ποτήρι νερό 20 με 30 λεπτά πριν από την επόμενη προπόνηση σου και παίρνε λίγες γουλιές καθ ‘όλη τη διάρκεια (αν χρειαστεί), για να φτάσεις πιο κοντά στην προσωπική σου κορυφαία απόδοση.

Χωρίς νερό, είσαι λιγότερο ικανή να αποθηκεύσεις ενέργεια, επειδή υπάρχει λιγότερο οξυγόνο στους μυς. Ακόμα έχεις λιγότερη ροή αίματος, όταν είσαι αφυδατωμένη και λιγότερη μεταφορά και ένωση γλυκογόνου, για να δημιουργήσεις την απαραίτητη ενέργεια.

3. Οι ρυτίδες δε θα εξαφανιστούν
Όταν πίνεις νερό, δεν πηγαίνει κατευθείαν στο δέρμα. Τρέχει μέσα από τα έντερα, αφομοιώνεται στην κυκλοφορία του αίματος και φιλτράρεται από τα νεφρά. Σε αυτό το σημείο θα ενυδατώνει τα κύτταρα στο εσωτερικό του σώματος. Οι ρυτίδες οφείλονται σε βλάβη του DNA από το υπεριώδες φως. Αυτή η διαδικασία και τα επίπεδα ενυδάτωσης στο δέρμα έχουν πολύ λίγη σχέση με το πόσιμο νερό εσωτερικά.

Αντίθετα, το πώς φέρεσαι στο δέρμα σου στην επιφάνεια είναι σημαντικό. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείς σκληρά σαπούνια και καθαριστικά για να πλύνεις το πρόσωπό σου, αυτό θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην έλλειψη επιφανειακής ενυδάτωσης στην επιδερμίδα σου. Μπορείς να μειώσεις την εμφάνιση των ρυτίδων και να τις κάνεις λιγότερο αισθητές με την τακτική χρήση απολεπιστικών, με ρετινόλη, θρεπτικά moisturizers και μάσκες.

4. Θα σταματήσεις την κατακράτηση υγρού γύρω από τα μάτια σου
Μπορεί να υπάρξει μια πολύ αισθητή διαφορά στο δέρμα, όταν πρόκειται για τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Η κατανάλωση τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο (ιδιαίτερα τη νύχτα) μαζί με τη μη κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού, οδηγεί σε κατακράτηση υγρών και στο να δημιουργείται οίδημα εκεί. Κατά συνέπεια, όταν δεν πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, το επόμενο πρωί θα είσαι πάντα πιο φουσκωμένη κάτω από τα μάτια σου.

Το πόσιμο νερό είναι πολύ σημαντικό, για την ενυδάτωση του σώματος, αλλά ως προς το δέρμα μπορεί να προσφέρει θεαματική βελτίωση στο περιττό πρήξιμο και να κάνει τα μάτια σου να φαίνονται ξεκούραστα.

5. Αφαιρείς περιττές θερμίδες από τη διατροφή σου
Πρώτον, το να πίνεις τόσο νερό, αντικαθιστά τα γλυκά ποτά. Να θυμάσαι ότι η πρόσληψη νερού δεν προέρχεται μόνο από το νερό που πίνεις, αλλά και από αυτά που τρως. Για παράδειγμα, με την κατανάλωση καθαρών, ακατέργαστων ολόκληρων φρούτων και λαχανικών, όπως το καρπούζι, που είναι 93% νερό.

Η κατανάλωση αρκετού νερού και ολόκληρων φρούτων και λαχανικών σημαίνει επίσης ότι κόβεις επεξεργασμένα τρόφιμα που συνήθως έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Το αλάτι διεγείρει την όρεξη και βοηθάει στην κατακράτηση, ωθώντας σε να τρως περισσότερο και να φουσκώνεις από το νερό που έχεις πιει καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Χωρίς, όμως, το αλάτι, το νερό θα συμβάλλει στην εντερική κινητικότητα και την ούρηση, δύο τρόπους με τους οποίους το σώμα σου αποβάλλει τις τοξίνες.

Οπότε, ναι, το πόσιμο νερό είναι εξαιρετικά καλό για σένα. Αλλά το να πίνεις 3 ½ λίτρα κάθε μέρα, θα βοηθήσει άμεσα και δραστικά. Βεβαιώσου ότι ενυδατώνεσαι αρκετά, αλλά επίσης να έχεις κατά νου ότι η σωστή διατροφή, η άσκηση και η περιποίηση της επιδερμίδας είναι εξίσου σημαντικά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ