Η βασική ρουτίνα περιποίησης προσώπου σε 5 βήματα


Δεν χρειάζεσαι μία σακούλα προϊόντα, ούτε άφθονο ελεύθερο χρόνο για να περιποιηθείς σωστά το πρόσωπό σου, ώστε να ακτινοβολεί υγεία και γοητεία. Μία απλή ρουτίνα που περιλαμβάνει τα βασικά βήματα περιποίησης είναι αρκετή για να επαναφέρει τη χαμένη λάμψη στην επιδερμίδα σου. Αρκεί να την εντάξεις στις καθημερινές σου συνήθειες.

Βήμα 1ο: Καθαρισμός
Είναι το Α και το Ω για να διατηρήσεις για το δέρμα σου υγιές. Δεν αρκεί λοιπόν να πλένεις το πρόσωπό σου μόνο με νερό ή με το αφρόλουτρο ή το σαμπουάν όταν είσαι στο ντους. Ανάλογα τον τύπο της επιδερμίδας σου, πρέπει να εξοπλιστείς και με το κατάλληλο καθαριστικό προϊόν. Σε γενικές γραμμές, επέλεξε ένα που να είναι ήπιο και να αποτελείται από φυσικά συστατικά, να μην έχει parabens, οινόπνευμα και άρωμα.

Βήμα 2ο: Απολέπιση
Το επόμενο βήμα μετά τον καθαρισμό, ώστε να διεισδύσεις πιο βαθιά στο δέρμα και να boostάρεις την ανανέωσή του είναι η απολέπιση ή αλλιώς scrub. Δύο ή μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, απολέπισε με απαλές κυκλικές κινήσεις το πρόσωπο, επιμένοντας στο λεγόμενο Τ (μέτωπο, μύτη, πιγούνι). Στα σημεία δηλαδή που συγκεντρώνονται τα μαύρα στίγματα.

Βήμα 3ο: Ενυδάτωση προσώπου
Είναι σημαντική τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι. Λόγω κρύου το δέρμα αφυδατώνεται, ενώ λόγω ζέστης παθαίνει πάλι το ίδιο. Συνεπώς, μία καλή ενυδατική προσώπου με φυσικά συστατικά είναι η καλύτερη επιλογή. Λάβε επίσης υπόψιν σου τον τύπο επιδερμίδας σου. Διαφορετική κρέμα χρησιμοποιούν όσοι έχουν λιπαρό δέρμα και διαφορετική όσοι έχουν ξηρό.

Βήμα 4ο: Ενυδάτωση ματιών
Επειδή το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι λεπτό και αρκετά ευαίσθητο -εξού η εμφάνιση ρυτίδων, μαύρων κύκλων, ερυθρότητας και πρηξίματος-, δεν πρέπει να αμελείται η καθημερινή φροντίδα του με μία ειδική κρέμα που να ανταποκρίνεται στην ηλικία και τις ανάγκες σου.

Βήμα 5ο: Άρωμα
Το κερασάκι στην τούρτα. Ένα όμορφο, κομψό άρωμα που αναδεικνύει τη φυσική μυρωδιά του δέρματος ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινή περιποίηση και κατ’ επέκταση την εμφάνισή σου. Ένας είναι ο βασικός κανόνας που πρέπει να έχεις κατά νου: Τον χειμώνα φοριούνται τα βαριά, έντονα αρώματα και το καλοκαίρι τα πιο ελαφριά και δροσερά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ