4 καθημερινά προβλήματα των μαμάδων βρίσκουν λύση


Η ζωή των μαμάδων, ακόμα κι όταν φαίνεται ήρεμη και μεθοδική, κρύβει πολλές… παγίδες στα πρακτικά, καθημερινά θέματα. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα τα οποία δεν είχαμε, καν, φανταστεί πριν κάνουμε παιδιά και συχνά η καθημερινότητα μοιάζει με βουνό. Υπάρχουν, όμως, λύσεις για όλα – ακόμα και για τα πιο μικρά και συνηθισμένα που μας ταλαιπωρούν. Κι αν δεν μας πιστεύετε, διαβάστε παρακάτω!

Τι θα φάμε πάλι σήμερα;

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα μιας νοικοκυράς είναι το καθημερινό μαγείρεμα. Μπορεί να μοιάζει αστείο, αλλά μόνο όσες το αντιμετωπίζουμε, αντιλαμβανόμαστε πόσο μεγάλος βραχνάς μπορεί να γίνει. Για να μην σας βασανίζει αυτό το ερώτημα κάθε μέρα, λοιπόν, μπορείτε να φτιάχνετε το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα το σαββατοκύριακο.

Λύση:

Ετοιμάστε μία λίστα με το φαγητό της εβδομάδας και προσπαθήστε να συμπεριλάβετε διαφορετικές επιλογές και ποικιλία. Η διατροφική πυραμίδα θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τις τροφές και τις βιταμίνες που πρέπει να συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, ενώ μία βόλτα σε sites με συνταγές θα σας δώσει ιδέες. Ψωνίστε όλα τα υλικά και προσπαθήστε να ετοιμάσετε το μενού της εβδομάδας μέσα στο σαββατοκύριακο. Φυλάξτε σε τάπερ και ζεσταίνετε κάθε μέρα το προγραμματισμένο φαγητό.

«Μαμά, τι να φορέσω;»

Τα ρούχα που θα φορέσουν τα παιδιά στο σχολείο, μπορεί να αποτελέσουν αιτία καθυστερήσεων, καβγάδων και ενός άσχημου πρωινού ξεκινήματος! Κι επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, καλό είναι να ξεκινάμε τη μέρα μας ήρεμα και χαμογελαστά.

Λύση:

Μία λύση, λοιπόν, είναι να ετοιμάζετε τα ρούχα της εβδομάδας από την Κυριακή. Συνδυάστε τις φόρμες με μπλουζάκια ή τα κολάν με ζακετάκια με τέτοιο τρόπο ώστε να ξέρει το παιδί κάθε πρωί που ξυπνάει, ποιο σετ θα φορέσει. Εάν τα παιδιά σας έχουν… ισχυρή προσωπικότητα και άποψη, επιλέξτε τα ρούχα τους παρέα. Έτσι, θα νιώσουν σημαντικά και θα αποφύγετε τις γκρίνιες, εάν κάτι δεν είναι του γούστου τους.

Πάλι το σπίτι είναι σαν βομβαρδισμένο!

Το λέμε καθημερινά, συχνά φωνάζουμε για τον χαμό που επικρατεί και γενικά είναι ένα μόνιμο πρόβλημα που μοιάζει να μην έχει λύση! Το σπίτι μας θυμίζει το γιοφύρι της Άρτας, το οποίο το μαζεύουμε ολημερίς και το βράδυ μοιάζει βομβαρδισμένο. Εάν, λοιπόν, έχετε δοκιμάσει τα απάντα και δεν γίνεται τίποτα, δοκιμάστε κι αυτό.

Λύση:

Φροντίζουμε να έχουμε για όλα μία θέση σταθερή. Αργά ή γρήγορα, κάποιες καθημερινές κινήσεις αρχίζουν να γίνονται μηχανικά από μεγάλους και… μικρούς! Τα παπούτσια στην παπουτσοθήκη, τα κλειδιά στην κλειδοθήκη, τα μπουφάν στην κρεμάστρα, τα Lego στο κόκκινο κουτί, οι κούκλες στο πράσινο και ούτω καθεξής. Με τον καιρό, τα πάντα θα είναι εκεί που πρέπει να είναι χωρίς φωνές και πολύ κόπο. Κι όχι τα πάντα, τουλάχιστον τα μισά. Είναι κι αυτό μια αρχή…

Όλη μέρα στο δρόμο!

Το σχολείο μαζί με τις εξωσχολικές δραστηριότητες, διαμορφώνουν ένα εξαντλητικό καθημερινό πρόγραμμα για τις μαμάδες! Εκτός του ότι είμαστε όλη μέρα στο δρόμο για να πηγαινοφέρνουμε τα μικρά μας στις υποχρεώσεις τους, τελικά δεν μας μένει χρόνος να κάνουμε καμία δουλειά ολοκληρωμένα.

Λύση:

Ευτυχώς, δεν είστε η μόνη μαμά που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα! Υπάρχουν πολλές μαμάδες που συνοδεύουν τα αγγελούδια τους στο μάθημα των αγγλικών, και όλες μένουν κοντά σας. Μπορείτε, λοιπόν, να μοιράσετε τις διαδρομές μεταξύ σας! Δευτέρα αναλαμβάνει χρέη σοφέρ η μαμά της Αννούλας, Τετάρτη εσείς και Πέμπτη ο μπαμπάς του Άγγελου. Εξάλλου, γι’ αυτό είναι οι φίλοι!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ