Τι να μην περιμένεις από μια σχέση;


Οι ερωτευμένοι έχουν προσδοκίες από τη σχέση τους. Όσο πεπειραμένοι και αν είναι, όσες φορές και αν έχει χτυπήσει ο έρωτας την πόρτα τους, στο βάθος του μυαλού τους υπάρχουν κάποια πράγματα που περιμένουν να συμβούν καθώς θα ωριμάζει η αγάπη τους. Κάποιες όμως από αυτές τις προσδοκίες ενδέχεται να είναι ανεδαφικές και ίσως σαμποτάρουν μια κατά τα άλλα αξιόλογη ερωτική ιστορία.

Η πραγματική ζωή δεν είναι ταινία του Χόλιγουντ, όπου ο καθένας προβάλλει στον άλλο τις πιο παράλογες απαιτήσεις του βρίσκοντας πλήρη ανταπόκριση. Έτσι λοιπόν μην πιστεύεις (ή καλύτερα, μην παραμυθιάζεις τον εαυτό σου) ότι:

Αυτός ο άντρας (ή αυτή η γυναίκα) ήρθε στη ζωή μου για να την αλλάξει, να τη διορθώσει, να τη μεταμορφώσει.

Το ταίρι μου θα ξέρει πάντοτε τι ακριβώς θέλω, χωρίς να χρειαστεί καν να το ζητήσω.

Ο άνθρωπός μου θα εξακολουθεί να παραμένει συναρπαστικά μυστηριώδης και απρόβλεπτος/η όπως τις πρώτες μέρες της γνωριμίας μας.

Η αγάπη μου θα αλλάξει όσα δεν μου αρέσουν επάνω του/της.

Σιγά – σιγά θα τον/την φέρω στα νερά μου και θα κάνει ό,τι θέλω (αυτή είναι μια πιο κυνική έκδοση του προηγούμενου). Ή, τέλος πάντων, θα βελτιωθεί στα βασικά σημεία που με ενοχλούν.

Ο άντρας μου θα γίνεται όλο και πιο ικανός και έξυπνος, όσο περνούν τα χρόνια.

Η γυναίκα μου θα είναι πάντα πρώτη και καλύτερη στην κουζίνα και τις δουλειές του σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα θα κάνει και όλα τα υπόλοιπα τέλεια.

Μήπως τελικά ζητάμε πολλά; Όχι ακριβώς. Μάλλον επενδύουμε σε λανθασμένες επιθυμίες. Το μυστικό είναι απλό: Να μην προσδοκούμε τίποτα. Να αφήνουμε τα πράγματα να κυλούν ομαλά δείχνοντάς μας προς τα πού θέλουν να πάνε. Κι αν μας αρέσει, συνεχίζουμε, αν όχι, αλλάζουμε πορεία…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ