Πώς να καταλάβεις ότι ήρθε η ώρα να κόψεις τα μαλλιά σου;


Τα μαλλιά είναι μια… ευαίσθητη περιοχή για κάθε κορίτσι. Συνήθως θέλεις να τα μακραίνεις αλλά δεν έχεις πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα; Η μαμά σού λέει ότι πρέπει να τα κόβεις συχνά για να δυναμώνουν αλλά εσύ τα λυπάσαι και δεν θέλεις! Τι ισχύει τελικά; Πώς θα καταλάβεις ότι ήρθε η στιγμή να κόψεις τα μαλλιά σου;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας για το πότε πρέπει να τα κόβεις. Σίγουρα εξαρτάται από το πόσο θέλεις να τα μακρύνεις! Ωστόσο υπάρχουν κάποια σημάδια που… προειδοποιούν και ουσιαστικά σχεδόν επιβάλλουν ένα κούρεμα!

Ποια είναι τα σημάδια;

Τα μαλλιά σου έχουν αποκτήσει πολλές αδύναμες ουρές
Ακόμα και αν τα φροντίζεις με τα κατάλληλα προϊόντα δεν δείχνουν να… ανταποκρίνονται στις θεραπείες αλλά είναι ιδιαίτερα ξηρά και αφυδατωμένα
Οι τρίχες σου σπάνε συχνά
αισθάνεσαι τα μαλλιά σου γενικώς αδύναμα
Αν σου συμβαίνουν κάποια από τα παραπάνω τότε πρέπει να… σπεύσεις στον κομμωτή!

Ο… κανόνας του κουρέματος κάθε 3 μήνες!
Όσο κι αν διαφωνείς με τη μαμά σου, σε πολλά θέματα αποδεικνύεται τελικά ότι έχει δίκιο! Το ιδανικό για να έχεις πάντα όμορφα και υγιή μαλλιά είναι να φρεσκάρεις το κούρεμά σου κάθε 3 μήνες! Όχι το μάκρος αλλά τον όγκο! Απομακρύνεις έτσι τις… ταλαιπωρημένες τρίχες, ανανεώνεις το κούρεμά σου (ειδικά αν είναι φιλαριστό) και δυναμώνεις το τριχωτό της κεφαλής σου!

Και φυσικά όταν επισκεφτείς το κομμωτήριο να είσαι σαφής στο τι θα ζητήσεις να σου κάνει για να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις μιας ριζικής αλλαγής στο στιλ που δεν είσαι έτοιμη να… διαχειριστείς!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ