Πώς φροντίζουν οι Ελβετίδες το δέρμα τους, σύμφωνα με τους ειδικούς


Είναι συνηθισμένες στο κρύο και έχουν πάντοτε άψογο δέρμα – τι κάνουν και τι αποφεύγουν για να τα καταφέρουν;

Οι Ελβετίδες είναι συνηθισμένοι στις ακραίες καιρικές συνθήκες, όμως φημίζονται για την άψογη, λαμπερή τους επιδερμίδα κάθε μήνα του χρόνου. Το μυστικό, λέει η ειδικός Ronit Raphael από τη Γενεύη και ιδρύτρια της μάρκας L.Raphael, βρίσκεται στη ρουτίνα τους.

“Οι Ελβετίδες ακολουθούν μια περιποίηση επιδερμίδας με πολύ διαφορετικό τρόπο απ’ότι στις Η.Π.Α. Στην Ελβετία συνηθίζουν να προβάλλουν τη φυσική ομορφιά και να βελτιώνουν την επιδερμίδα τους με την πάροδο του χρόνου, ώστε να μπορεί να ωριμάσει καλά”.

Από τις πρωινές ρουτίνες μέχρι τα συστατικά που δεν πλησιάζουν το χειμώνα, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μάθουμε από τις Ελβετίδες. Η Ronit μοιράζεται τα καλύτερα μυστικά φροντίδας της επιδερμίδας τους.

Ανανεώνουν τη ρουτίνα τους

“Είναι σημαντικό να ακούς το δέρμα σου για να καταλάβεις τι χρειάζεται. “Αν το αισθάνεσαι ξηρό, πρόσθεσε ενυδατικά συστατικά, ενώ εάν το αισθάνεσαι λιπαρό, μείωσε τα”, λέει. “Ενώ μπορεί να περιμένεις ορισμένα πράγματα να συμβούν στο δέρμα σου κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων περιόδων, μερικές φορές μπορεί αυτά να αλλάξουν εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων όπως το άγχος και οι διατροφικές συνήθειες.”

Το ένα προϊόν που είναι σημαντικό είναι το έλαιο σώματος – ένα must στη χειμερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας.

Συμβουλεύονται τους επαγγελματίες

“Στην Ελβετία, οι γυναίκες γνωρίζουν τη σημασία της συνεργασίας με έναν επαγγελματία για να βοηθήσει στη ρουτίνα τους”, λέει η Ronit.

H θεραπεία με οξυγόνο είναι μία από τις πιο δημοφιλείς, και προτιμάται ιδιαίτερα από τις γυναίκες στις Κάννες πριν από το ετήσιο φεστιβάλ κινηματογράφου. “Η θεραπεία αυτή εισάγει καθαρό οξυγόνο και ένα μείγμα βιταμινών και ανόργανων ουσιών στο δέρμα, συμβάλλοντας στην ενεργοποίηση και την εξισορρόπησή του”, εξηγεί η Ronit.

Δεν ταλαιπωρούν το δέρμα τους

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες όταν προσπαθούν να καταπολεμήσουν το θαμπό χειμωνιάτικο δέρμα; “Το ταλαιπωρούν!” λέει η Ronit. “Πλένουν συνεχώς το πρόσωπό τους ή χρησιμοποιούν υπερβολικά πολλά προϊόντα. Η ισορροπία είναι το κλειδί και δεν πρέπει να φτάνεις το δέρμα σου σε ακραίο σημείο”.

Εάν αντιμετωπίζεις ευαίσθητο, αφυδατωμένο δέρμα, συνιστά να ελέγξεις τα συστατικά των προϊόντων σου. “Πρόσεξε εάν χρησιμοποιείς προϊόντα με γλυκολικό οξύ ή ρετινόλη”, λέει. “Μπορεί να στεγνώσει γρήγορα το δέρμα όταν ο καιρός είναι δροσερός και στεγνός, γι ‘αυτό φρόντισε να τα χρησιμοποιείς με φειδώ ή να τα προσαρμόζεις ανάλογα με την αντίδραση του δέρματός σου”.

Εστιάζουν στην τελειοποίηση των βασικών

Η φροντίδα του δέρματος της Ronit εστιάζει λιγότερο στις υπερβολές και τις χρονοβόρες εφαρμογές και περισσότερο σε λειτουργικά, απλά προϊόντα, όπως μια καλή ενυδατική κρέμα, ένα απαλό καθαριστικό και μια κρέμα ματιών. “Ξεκινάω κάθε πρωί με πλύση του προσώπου μου και μετά εφαρμόζω μια μάσκα βιταμίνης C, έναν ορό και μια ενυδατική κρέμα. Τέλος, βάζω μια κρέμα ματιών”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ