Το φάντασμα της τραγικής Βασίλισσας Anne Boleyn…


Eίναι γνωστό από την Ιστορία ότι το 1536, ο Βασιλιάς της Αγγλίας Ερρίκος ο 8ος είχε αποκεφαλίσει στον Πύργο του Λονδίνου τη σύζυγό του, Anne Boleyn. Έκτοτε, σύμφωνα με την παράδοση, το φάντασμά της εμφανιζόταν από καιρού εις καιρόν στις επάλξεις του αιματοβαμμένου Πύργου, φορώντας ένα κατάλευκο φόρεμα.

Το φάντασμα της τραγικής Βασίλισσας Anne Boleyn περιδιάβαινε ακέφαλο, καθώς ο δήμιος την είχε καρατομήσει κατά διαταγή του άτεγκτου συζύγου της. Αν και η εμφάνισή του είχε παύσει για περίπου δέκα χρόνια, έξαφνα, στις αρχές Μαρτίου του 1933, ένας στρατιώτης, ο οποίος φρουρούσε τον Πύργο του Λονδίνου, είδε στις επάλξεις του, ακριβώς μπροστά του, μια λευκοντυμένη κυρία.

Σαστισμένος, φώναξε «αλτ!», μα η γυναίκα δε σταμάτησε στην εντολή του. Τότε, ο κατάπληκτος φρουρός τράβηξε τη λόγχη του και της κατάφερε ένα ισχυρό χτύπημα, όπως νόμισε τουλάχιστον. Υψώνοντας το βλέμμα του πάνω της, συνειδητοποίησε τρεμάμενος ότι η γυναίκα εκείνη δεν είχε κεφάλι! Παρά τον δριμύ λογχισμό, εκείνη συνέχιζε να προχωρά ατάραχη κι αγέρωχη. Ταυτοχρόνως, ο στρατιώτης δέχτηκε ένα δυνατό ράπισμα στο πρόσωπό του και η εξαϋλωμένη ακέφαλη Βασίλισσα εξαφανίστηκε από προσώπου γης.

Επίσης, εκείνη τη νύχτα και οι υπόλοιποι φρουροί του Πύργου του Λονδίνου βεβαίωναν ότι είχαν δει με τα μάτια τους το φάντασμα της άτυχης Βασίλισσας Anne Boleyn.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 16/03/1933

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ