5 tips για να απλώσεις σωστά τα ρούχα σου


Μπορεί με το σιδέρωμα να μην τα πηγαίνεις καλά –γι’ αυτό και σου δώσαμε το απόλυτο trick για να μειώσεις στο μισό τον χρόνο σιδερώματος- το άπλωμα των ρούχων σου όμως, που προηγείται είναι κάπως πιο εύκολο. Πόσο σίγουρη είσαι όμως πως το κάνεις με τον σωστό τρόπο; Υπάρχουν κάποια tips που πρέπει να ακολουθήσεις και για να απλώσεις σωστά τα ρούχα και για να διευκολυνθείς εν μέρει στο σιδέρωμα.

Τίναξε τα ρούχα σου για να διώξεις τις πολλές ζάρες
Όταν απλώνεις τα ρούχα σου στο σύρμα μπορείς πραγματικά να τα κάνεις να μην έχουν ζάρες, εάν τα τινάξεις πολύ καλά λίγο πριν τα κρεμάσεις.

Κρέμασε τα ρούχα σου από κάτω προς τα πάνω για να αποφύγεις τα σημάδια
Αν δεν θέλεις να αφήσεις σημάδια στα μπλουζάκια σου άπλωσε τα από την κάτω πλευρά. Έτσι θα γλιτώσεις από αυτά τα σημάδια που θα δείχνουν τις μπλούζες σου σαν ξεχειλωμένες. Μπορείς επίσης να απλώσεις και τα παντελόνια σου από την κάτω πλευρά. Έτσι και δεν θα έχουν ζάρες και δεν θα προσπαθείς μάταια να τα πιάσεις με μανταλάκια στο σχοινί από τη μέση που είναι πιο χοντρό το ύφασμα.

Άπλωσε τα από την ανάποδη για να μην ξεθωριάσουν
Αν το σύρμα που απλώνεις τα ρούχα σου το βλέπει πολύ ο ήλιος, ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να τα απλώσεις από την ανάποδη πλευρά τους προκειμένου να μην ξεθωριάσουν για όσο θα είναι απλωμένα.

Άπλωσε τα με ενωμένες τις άκρες για να γλιτώσεις χώρο
Εάν έχεις πολλά ρούχα να απλώσεις και λίγο χώρο (ή λίγα μανταλάκια) μπορείς να τα ενώνεις από τις άκρες τους για να γλιτώσεις κάποιο χώρο. Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να χρειαστεί περισσότερος χρόνος να στεγνώσουν, όμως αυτό δεν είναι και μεγάλο πρόβλημα.

Άπλωσε τα εσώρουχα σου πίσω από πιο μεγάλα ρούχα
Αυτό είναι κάτι που όλες γνωρίζουμε. Ξεκινάς να απλώνεις από το έξω έξω σύρμα τα μεγάλα και πιο μακριά ρούχα και αφήνεις για το τέλος κάλτσες και εσώρουχα. Αν έχεις απλώστρα είναι επίσης μια καλή ιδέα, αφού δεν θα είναι και τόσο ορατή από τους γείτονες, οπότε πιο εύκολα θα απλώσεις τα εσώρουχά σου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ