Λύνουμε κάθε απορία σχετικά με το ημιμόνιμο τατουάζ φρυδιών, το microblading


Τα τονισμένα φρύδια δεν αποτελούν κάποιο trend της εποχής, πρόκειται για το βασικό χαρακτηριστικό στο πρόσωπο των γυναικών το οποίο όσο πιο πυκνό και έντονο είναι, τόσο πιο εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα.

Απ’ότι φαίνεται τα λεπτά φρύδια που είχαμε οι περισσότερες τη δεκαετία του 90 αποτελούν παρελθόν και πιθανότατα θα μείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που είχαν επιλέξει λεπτό σχήμα φρυδιών, σήμερα δυσκολεύεται να επαναφέρει το πυκνό σχήμα τους ή μπορεί απλά να έχουν φυσικά, λεπτά φρύδια.

Ευτυχώς στις ημέρες μας υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων που μας βοηθάνε να δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε και μάλιστα το αποτέλεσμα να μοιάζει φυσικό, αλλά υπάρχει και μία πιο μόνιμη λύση, αυτή του ημιμόνιμου μακιγιάζ φρυδιών, που ονομάζεται microblanding. Ουσιαστικά πρόκειται για ημιμόνιμο face tattoo, το οποίο έχουν αγαπήσει και αρκετές διάσημες όπως Olivia Palermo, Jennifer Lopez, Rihanna.

Το microblading δε θυμίζει σε τίποτα το κλασσικό τατουάζ, είναι απλά μία μορφή τεχνικής, όπου η χρωστική εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα με ένα χειροκίνητο φορητό εργαλείο. Έχει την ιδιότητα να μην εισχωρεί τόσο βαθιά όσο το κλασσικό τατουάζ, ωστόσο η χρωστική ουσία εξακολουθεί να εφαρμόζεται κάτω από το δέρμα.

Σε περίπτωση που έχετε αποφασίσει να κάνετε microblanding θα πρέπει να γνωρίζετε κάποιες βασικές λεπτομέρειες. Σίγουρα θα σας ενημερώσουν και στο ινστιτούτο που θα κλείσετε το ραντεβού, ωστόσο κρατήστε τα παρακάτω tips που σας δίνουμε.

Προτείνεται μία εβδομάδα πριν το microblading αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ, χαπιών αλλά και προϊόντων που περιέχουν ρετινόλη. Η γνωστή και σωτήρια για την επιδερμίδα ρετινόλη κάνει το δέρμα πιο λεπτό και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αιμορραγείτε περισσότερο. Διαβάστε λοιπόν τα συστατικά που αναγράφονται στα skincare προϊόντα σας και αποφύγετε την εφαρμογή συγκεκριμένων για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα.

Υπάρχει μία ακόμη βασική λεπτομέρεια η οποία μπορεί να είναι η αιτία κάποιες γυναίκες να μην κάνουν microblading. Ο λόγος για τον πόνο που μπορεί να αισθανθείτε.

Όλα είναι σχετικά, καθώς όπως στο κλασσικό τατουάζ κάποιοι πονάνε περισσότερο και κάποιοι λιγότερο, το ίδιο συμβαίνει και στη συγκεκριμένη τεχνική. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν είναι ανυπόφορος, η διαδικασία διαρκεί μερικά λεπτά και πάντα υπάρχουν ειδικές κρέμες που μουδιάζουν την περιοχή και μπορείτε να εφαρμόσετε λίγα λεπτά πριν.

Τέλος είναι πολύ σημαντικό μετά το microblanding να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που θα σας δοθούν από τους ειδικούς. Επενδύστε στα προϊόντα που θα σας προτείνουν, εφαρμόστε τα την κατάλληλη στιγμή και αν διαπιστώσετε κάποιο ανεπιθύμητο σύμπτωμα, ενημερώστε αμέσως.

Ανάλογα με τον τύπο δέρματος, την περιποίηση αλλά και το lifestyle που ακολουθείτε το ημιμόνιμο φρύδι μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τρία χρόνια-βασική προϋπόθεση να είστε συνεπείς στα ραντεβού συντήρησης, που είναι περίπου κάθε έξι μήνες.

Τις πρώτες ημέρες μέχρι να επουλωθεί η πληγή, το αποτέλεσμα θα είναι έντονο, ωστόσο η ανάπλαση με τα ειδικά προϊόντα περιποίησης θα γίνει άμεσα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ