Μπορεί κανείς να εντοπίσει την καρδιακή προσβολή μήνες νωρίτερα; Να τι πρέπει να ψάξετε…


Πολλοί πιστεύουν πως τα συμπτώματα που εμφανίζονται σε καρδιακή προσβολή ξεκινούν μόλις ώρες ή λεπτά πριν συμβεί τελικά το περιστατικό

Ωστόσο, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας ισχυρίζονται πως μπορεί κανείς να εντοπίσει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή μήνες πριν.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ενημερωθείτε.

Είναι ο κίνδυνος της καρδιακής προσβολής ανιχνεύσιμος τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες μήνες νωρίτερα;

Ναι. Ο Zi-Jian Xu, καρδιολόγος στο νοσοκομείο Sutter Health στην Καλιφόρνια, θεωρεί πως τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες ενδέχεται να παρουσιάσουν μία ποικιλία συμπτωμάτων που θα μπορούσαν να συνδέονται με την καρδιακή προσβολή μήνες νωρίτερα (ή και περισσότερο).

Τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλουν. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται τα εξής:

– Πόνος στο στήθος

– Αίσθημα βάρους ή σφιξίματος στο στέρνο

– Έντονο αίσθημα καρδιακών παλμών

– Κρύος ιδρώτας

– Δυσκολία στην αναπνοή

– Ζάλη

Στις γυναίκες, τα συμπτώματα δεν είναι συνήθως τόσο εμφανή:

– Κούραση

– Γενική αίσθηση ανησυχίας

– Αίσθημα ασαφούς δυσφορίας

– Πόνος στην πλάτη ή στην κοιλιακή χώρα

– Μειωμένη αντοχή

Πότε πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό;

Συνιστάται η συχνή επικοινωνία με το γιατρό σας έτσι ώστε πρώτον να καθησυχάζεστε και δεύτερον ο γιατρός σας να είναι σε θέση να ανιχνεύει συμπτώματα που συνδέονται με ορισμένους κινδύνους. Εάν έχετε συμπτώματα που χειροτερεύουν, επικοινωνήστε με το γιατρό σας άμεσα.

Ο Xu παροτρύνει τους ασθενείς να δίνουν βαρύτητα στην πρόληψη της καρδιακής προσβολής μέσω της αύξησης της σωματικής δραστηριότητας και της υγιεινότερης διατροφής.

Τι άλλο πρέπει να κάνετε;

Τα προαναφερθέντα συμπτώματα δεν δείχνουν πως πάντα όποιος τα έχει βρίσκεται στη λίστα κινδύνου για καρδιακή προσβολή. Θα πρέπει κανείς να λαμβάνει υπόψη του τόσο τους παράγοντες κινδύνου όσο και τα συμπτώματα. Όσοι άντρες και γυναίκες είναι υπέρβαροι, όσοι έχουν ιστορικό καρδιακής προσβολής, όσοι έχουν υψηλή πίεση ή χοληστερίνη καθώς και όσοι είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία κινδυνεύουν περισσότερο. Εάν ανήκετε σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες, μιλήστε στο γιατρό σας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ