5 τροφές που θα ανεβάσουν τη διάθεσή σου στα ύψη


Μπορεί το φαγητό να φέρει την ευτυχία; Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι τα παχυντικά ή πολύ γλυκά φαγητά μας ανεβάζουν τη διάθεση, όμως υπάρχουν κι άλλες πολύ υγιεινές τροφές που κάνυν καλό στην υγεία μας και κάνουν… το σώμα μας να γελά!

1.Αυγά
Τα αυγά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνες, βιταμίνες, μέταλλα γεγονός που τα καθιστά απαραίτητα στην διατροφή μας. Ακόμα, τα συστατικά που περιέχει ενισχύουν τη μνήμη, την επικοινωνία με τους γύρω μας καθώς και την δημιουργικότητά μας.

2.Βρώμη
Η βρώμη περιέχει υδατάνθρακες, δεν είναι πλούσια σε ζάχαρη, έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας και μας κάνει και χαρούμενους. Οι υδατάνθρακες ενισχύουν την παραγωγή σερατονίνης στο σώμα μας, γεγονός που τους κάνει απαραίτητους.

3.Σπόροι κολοκύθας
Οι σπόροι της κολοκύθας περιέχουν μαγνήσιο και συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους. Περιέχουν θρεπτικά συστατικά ενώ δίνουν ένταση στις αγαπημένες σας υγιεινές συνταγές.

4.Χοιρινό κρέας
Το χοιρινό κρέας είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεινών καθώς και 9 αμινοξέων. Η κατανάλωσή δίνει δύναμη στον οργανισμό, ενέργεια και χαρά. Περιέχει ψευδάργυρο, σίδηρο και σελήνιο, συστατικά που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

5.Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί είναι απαραίτητοι για τον οργανισμό μας όταν προσέχουμε τη διατροφή μας καθώς ανήκουν στην κατηγορία των «καλών» λιπαρών. Βέβαια, ακόμα και αν δεν κάνετε διατροφή αλλά θέλετε να νιώσετε όμορφα, η κατανάλωσή τους θα σας βοηθήσει. Πέρα από τους ξηρούς καρπούς στην κανονική τους μορφή, υπάρχουν διάφορες τροφές όπως το γάλα και το βούτυρο που βασίζονται σε ξηρούς καρπούς, όπως το αμύγδαλο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ