Βάψιμο σπιτιού: Γίνετε επαγγελματίες με 8 tips!

Έχει και το βάψιμο τις δυσκολίες του – είτε αποφασίσετε να αλλάξετε χρώμα σε ένα δωμάτιο είτε να δώσετε στα ξύλινα έπιπλά σας νέα ζωή. Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε το βάψιμο παιχνιδάκι, σας παρουσιάζουμε 8 tips που θα σας μεταμορφώσουν από αρχάριο σε επαγγελματία του… πινέλου!

#1 Πιάστε το γυαλόχαρτο
Για να πάρετε το τέλειο αποτέλεσμα, πρέπει να ξεκινήσετε από μια τέλεια επιφάνεια. Και για να το καταφέρετε αυτό πρέπει να γίνετε οι καλύτεροι φίλοι του γυαλόχαρτου. Με αυτόν τον τρόπο, άλλωστε θα καταφέρετε να απομακρύνετε ατέλειες και σημάδια από την επιφάνεια του τοίχου ή του επίπλου σας. Για τέλειο αποτέλεσμα, ξεκινήσετε να τρίβετε ελαφρά την επιφάνεια που θέλετε να βάψετε από κάτω προς τα πάνω με οριζόντιες κινήσεις.

#2 Περάστε αστάρι
Γεμίστε τα κενά και τις ατέλειες που εμφανίζονται στην επιφάνεια του τοίχου σας με λίγο αστάρι για να αποφύγετε ένα ανομοιόμορφο τελικό αποτέλεσμα. Και αντί για το συνηθισμένο λευκό ή άχρωμα αστάρι, προτιμήστε τις γκρι αποχρώσεις αυτού του μαγικού υλικού. Οι ειδικοί το προτείνουν για καλύτερη κάλυψη των σημείων. Επιπλέον, αυτή η απόχρωση θα χαρίσει άμεσα ζωντάνια στο χρώμα που έχετε επιλέξει.

#3 Πιέστε τη χαρτοταινία με τη σπάτουλα του στόκου

Μπορεί να έχετε λάβει τα μέτρα σας και να έχετε περάσει χαρτοταινία στο σοβατεπί και σε όλες τις επιφάνειες που δεν θέλετε να αλλάξουν χρώμα. Ωστόσο, για να διασφαλίσετε ότι δεν θα βρείτε σημάδια (του νέου) χρώματος όταν τραβήξετε την ταινία, δεν έχετε παρά να την πιέσετε καλά με τη σπάτουλα του στόκου. Έτσι, θα την σφραγίσετε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

#4 Ξύστε τη μπογιά
Αν το ταβάνι σας έχει υφή, τότε σίγουρα γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να βάψετε τις γωνίες του χωρίς να αφήσετε σε αυτό σημάδια… μπογιάς. Η εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κατσαβίδι για να ξύσετε τις γωνίες και τις εσοχές στις οποίες συσσωρεύεται η μπογιά.

#5 Χρησιμοποιήστε καμβά
Μπορεί να συνηθίζετε να καλύπτετε το δάπεδο με σεντόνια ή πλαστικό όταν βάφετε αλλά αν θέλετε να γίνετε επαγγελματίες στο βάψιμο, πρέπει να αλλάξετε τακτική. Στη θέση των δύο παραπάνω υλικών, προτιμήστε τον καμβά. Γιατί; Το υλικό αυτό απορροφά τις πιτσιλιές πιο αποτελεσματικά.

#6 Βάψτε έναν τοίχο τη φορά
Μπορεί να σας φαίνεται πιο εύκολο να περάσετε πρώτα τις γωνίες του δωματίου που θέλετε να βάψετε με το πινέλο σας και, στη συνέχεια, να τους γεμίσετε με μπογιά χρησιμοποιώντας το ρολό. Ωστόσο, αυτή η τακτική οδηγεί σε ανομοιόμορφα αποτελέσματα. Προτιμήστε λοιπόν, να πάρετε το «project βάψιμο» κυριολεκτικά τοίχο-τοίχο: ολοκληρώστε σχολαστικά το βάψιμο της μιας επιφάνειας, προτού περάσετε στην επόμενη.

#7 Καθαρίστε το ρολό σας
Προτού ξεκινήσετε να βάφετε, πλύντε το ρολό με λίγο νερό και υγρό σαπούνι, κυλίστε το στα χέρια σας 2-3 φορές και, τέλος, αφήστε το να στεγνώσει καλά. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξομαλύνετε την επιφάνειά του και πετύχετε το ομοιόμορφο αποτέλεσμα που αναζητάτε.

#8 Γεμίστε το πινέλο σας με μπογιά
Βυθίστε το πινέλο σας στη μπογιά και στη συνέχεια χτυπήστε κάθε πλευρά του στο δοχείο της μπογιάς. Έτσι, θα καταφέρετε να βάψετε πιο ομοιόμορφα τους τοίχους σας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ